Raul Tudoraşcu: Cel mai mare investitor din municipiul Alba Iulia: Primăria Alba Iulia!
Potrivit sondajelor de opinie, o mare nemulţumire a populaţiei, la nivel naţional se regăseşte în jurul aşteptărilor pe care oamenii le au cu privire la implicarea autorităţilor, fie ele naţionale sau locale, în atragerea investitorilor şi în crearea de noi locuri de muncă. Nemulţumirile sunt justificate, mai ales că fiecare persoană se gândeşte la viitorul ei, indiferent că are un loc de muncă sau nu. Căutarea unui serviciu mai bine plătit şi existenţa unor alternative profesionale sunt necesităţi fireşti, independente de perioadele de criză economică sau de stabilitate economică.
La Alba Iulia, un sondaj de opinie realizat recent de CURS suţine faptul că pentru albaiulieni nu lipsa locurilor de muncă este problema, ci structura lor şi valoarea salariilor. Azi, în Alba Iulia, numărul locurilor de muncă este identic cu cel din 2008 (perioada de maximă creştere economică a ultimilor ani!). Iar o pondere mare a locurilor de muncă o constituie serviciile.
În municipiul Alba Iulia, cel mai important investitor s-a dovedit a fi… Primăria Alba Iulia! Iată şi argumentele în acest sens, pe care trebuie să le accepte orice om de bun simţ: s-au atras din fonduri europene şi guvernamentale peste 200 de milioane de euro, iar astfel s-au creat şi menţinut peste 1.500 de locuri de muncă. Aceasta înseamnă 1500 de familii cu un venit sigur! Zeci de firme au rezistat crizei economico – financiare pentru că au executat lucrări angajate de Primăria Alba Iulia! Implicit salariaţii acestora ce provin din Alba Iulia sau din localităţile aparţinătoare. Majoritatea investiţiilor derulate au fost angajate după licitaţii publice prealabile, contractate cu agenţi economici locali, care au contractat diferite lucrări, la care se adaugă subcontractorii şi colaboratorii acestora. Investiţiile derulate în Alba Iulia au fost făcute responsabil, implicând un număr mare de firme şi companii locale, dar nu numai, materia primă necesară lucrărilor derulate provenind, în cea mai mare măsură, tot de la firme locale (balastru, lemn, cărămidă etc.). La toate acestea se adaugă taxele şi impozitele plătite de firmele a căror activitate a fost menţinută prin investiţiile Primăriei Alba Iulia şi, de asemenea, un beneficiu indirect a fost menţinerea şi stimularea consumului, contribuind astfel la creşterea încasărilor la bugetul local.
Să fim cinstiţi şi logici, nu mânaţi de patimi politice. O administraţie locală responsabilă facilitează şi sprijină capitalul privat să se manifeste, creând profit şi determinând crearea de locuri de muncă! O administraţie locală responsabilă păstrează locurile de muncă existente şi asigură viitorul economic al unei comunităţi prin investiţii de infrastructură, prin investiţii care au potenţial de a atrage atenţia investitorilor în vederea dezvoltării unor afaceri cu potenţial economic ridicat. Şi nu în ultimul rând, rolul unei administraţii locale este de a avea iniţiativă şi de a deschide noi oportunităţi de investiţii pentru toţi cei interesaţi. Legea administraţiei publice nu prevede obligativitatea, nici din partea primarului şi nici din partea consilierilor locali, de a atrage investiţii! Nu ei fac fabrici, nu ei demarează afaceri care creează locuri de muncă şi nu ei derulează fonduri private în acest sens. Nu ei oferă şi nici nu negociază salariile angajaţilor din mediul privat!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun