Raul Tudoraşcu: Cel mai mare investitor din municipiul Alba Iulia: Primăria Alba Iulia!

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Potrivit sondajelor de opinie, o mare nemulţumire a populaţiei, la nivel naţional se regăseşte în jurul aşteptărilor pe care oamenii le au cu privire la implicarea autorităţilor, fie ele naţionale sau locale, în atragerea investitorilor şi în crearea de noi locuri de muncă. Nemulţumirile sunt justificate, mai ales că fiecare persoană se gândeşte la viitorul ei, indiferent că are un loc de muncă sau nu. Căutarea unui serviciu mai bine plătit şi existenţa unor alternative profesionale sunt necesităţi fireşti, independente de perioadele de criză economică sau de stabilitate economică.
La Alba Iulia, un sondaj de opinie realizat recent de CURS suţine faptul că pentru albaiulieni nu lipsa locurilor de muncă este problema, ci structura lor şi valoarea salariilor. Azi, în Alba Iulia, numărul locurilor de muncă este identic cu cel din 2008 (perioada de maximă creştere economică a ultimilor ani!). Iar o pondere mare a locurilor de muncă o constituie serviciile.
În municipiul Alba Iulia, cel mai important investitor s-a dovedit a fi… Primăria Alba Iulia! Iată şi argumentele în acest sens, pe care trebuie să le accepte orice om de bun simţ: s-au atras din fonduri europene şi guvernamentale peste 200 de milioane de euro, iar astfel s-au creat şi menţinut peste 1.500 de locuri de muncă. Aceasta înseamnă 1500 de familii cu un venit sigur! Zeci de firme au rezistat crizei economico – financiare pentru că au executat lucrări angajate de Primăria Alba Iulia! Implicit salariaţii acestora ce provin din Alba Iulia sau din localităţile aparţinătoare. Majoritatea investiţiilor derulate au fost angajate după licitaţii publice prealabile, contractate cu agenţi economici locali, care au contractat diferite lucrări, la care se adaugă subcontractorii şi colaboratorii acestora. Investiţiile derulate în Alba Iulia au fost făcute responsabil, implicând un număr mare de firme şi companii locale, dar nu numai, materia primă necesară lucrărilor derulate provenind, în cea mai mare măsură, tot de la firme locale (balastru, lemn, cărămidă etc.). La toate acestea se adaugă taxele şi impozitele plătite de firmele a căror activitate a fost menţinută prin investiţiile Primăriei Alba Iulia şi, de asemenea, un beneficiu indirect a fost menţinerea şi stimularea consumului, contribuind astfel la creşterea încasărilor la bugetul local.
Să fim cinstiţi şi logici, nu mânaţi de patimi politice. O administraţie locală responsabilă facilitează şi sprijină capitalul privat să se manifeste, creând profit şi determinând crearea de locuri de muncă! O administraţie locală responsabilă păstrează locurile de muncă existente şi asigură viitorul economic al unei comunităţi prin investiţii de infrastructură, prin investiţii care au potenţial de a atrage atenţia investitorilor în vederea dezvoltării unor afaceri cu potenţial economic ridicat. Şi nu în ultimul rând, rolul unei administraţii locale este de a avea iniţiativă şi de a deschide noi oportunităţi de investiţii pentru toţi cei interesaţi. Legea administraţiei publice nu prevede obligativitatea, nici din partea primarului şi nici din partea consilierilor locali, de a atrage investiţii! Nu ei fac fabrici, nu ei demarează afaceri care creează locuri de muncă şi nu ei derulează fonduri private în acest sens. Nu ei oferă şi nici nu negociază salariile angajaţilor din mediul privat!

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

nicolae 18 mai 2012 at 22:20

ceea ce nu intelegeti voi politicienii, mai ales in perioadele de campanie electorala, este ca unele realizari (foarte putine in rapoart atributiile pe care le aveti) nu sunt o favoare pe care ne o faceti sau vreo mare vitejie. Este motivul pentru care oamenii v au votat, motivul pentru care ocupati acele functii.Este slujba voastra. Restul oamenilor care isi indeplinesc zilnic sarcinile si isi fac treaba mult mai bine decat politicienii nu primesc laude sau functii din ce in ce mai *caldute*. prin urmare, ar trebui sa va schimbati putin optica in privinta realizarilor marete sau a promisiunilor de 2 bani.

Costel* 18 mai 2012 at 23:48

Hava are cele mai marete realizari, in 20 de ani de primar sef si-a facut „n” case si „n” venituri si 16 locuri de munca pentru familie … si sa nu uitam si cateva sensuri giratorii, sigur fiecare de valoarea unui bloc.

Aurelian 19 mai 2012 at 20:54

Costele draga, „zi sa mori ca acum spui adevarul”!

Andrei C 19 mai 2012 at 23:34

Costel prietene toti primarii, viceprimarii, consilierii judeteni, etc din tara asta si-au facut (astia suntem ca si popor) dar Hava a facut si ceva pentru oras. Tu chiar nu circuli prin tara? Nu ai observat diferenta intre Alba Iulia si alte orase? Hai spune ca nu ai vazut sa ne arati ca esti unu care asteapta sa ajunga la ciolan….

hiram 19 mai 2012 at 23:08

Raul tu sti ce vorbesti? In Alba Iulia au fost refuzate investiti majore.
Tu nu si de staii de asfalt ultramoderne in valoare de peste un milion de euro, si cu impact in creerea locurilor de munca pe orizontal.
Primaria Alba a atribuit investiti acelorasi firme care sau capatuit.
Nu asta e problema ci ca daca mergi la x vorbeste cu y si te indoaie.
O sa vezi cand o sa stai pe salariu de 150 euro si sotioara tot la fel la universitate cum e Alba?.’..’..’.

Andrei C 19 mai 2012 at 23:29

Dupa administrarea de pana acum ramane ceva in urma…ceva bun. Cetatea e facuta si ramane orasului. Avem unde ne plimba copiii, cateii si pe noi. 90% sau mai bine din primarii din tara nu au lasat in urma lor decat paguba si burti umflate. In urma lui Hava ramane cetatea facuta la cheie. Eu ii mai acord un vot lui si consilierilor pentru ca a facut mai multe decat majoritatea primarilor din Romania. Daca si-o fi facut si lui ceva? Nu stiu, poate, sincer toti isi fac doar traim in Romania dar Hava a fost de bun simt, partea mare a lasat-o pentru locuitorii orasului.
Tolomacii care scriu ca nu a facut stiu si ei ca vorbesc prostii dar fac propaganda da de da de apuca si ei la ciolan, doar ca ei daca vor apuca la ciolan poate nu o sa mai fie cu bun simt…o sa ia tot pentru ei.

@andrei 20 mai 2012 at 10:53

mai bine o lasa mai usor cu cetatea rezolvind problemele urgente de trafic ,parcari si locuri de munca sa fi construit case pentru tineri nu sa ingroape atitia bani in cetatea asta de unde sint sigur ca un sfert din bani sau furat ,noi albaiulieni nu ne putem cirpi datoriile de la luna la luna ;locuri de munca ,nu fite

dolfi 20 mai 2012 at 11:04

Andrei C… n-a facut cetatea aia e jumate a lui sabau… la fel cum parcul Custozza a fost transformat in parcare pentru hotelul medieval al aceluias sabau!
Suntem un oras condus de o mica dictatura de 20 de ani. Monopol la gunoi, monopol la transportul local, pavaje, etc. Locuri de munca distruse cu tavalugul ca sa se capatuiasca cativa neica-nimeni si nimic creat in loc. Daca pe tine te incanta o cetate renovata pe bani europeni, si concesionata pe bani marunti la tot felul de neaveniti, sa fii sanatos. Sa te plimbi cat vrei prin ea. Majoritatea locuitorilor au alte probleme: locurile de munca, pe care administratia locala, NU le poate crea direct dar poate ATRAGE investitori seriosi, daca vrea! In rest, circ pentru prosti!

Goronea 20 mai 2012 at 22:54

Ai drptate .Daca iese Hava ne vom termina toate proiectele.
Luptam si pe alti la CIOLAN nu lasam.’.

maria 20 mai 2012 at 13:39

in orice tara democrata, e normal sa existe pareri pro si contra… Prin natura meseriei mele, umblu foarte mult prin tara si, credeti-ma, avem un oras foarte ingrijit si curat. In legatura cu locurile de munca, cred ca ar trebui sa ne gandim de ce nu ne aleg investitorii. Nu din cauza lui Hava nu ne aleg. Uitati-va ca nu avem aeroport, nu avem o autostrada in zona. Sigur veti zice ca toate astea ar fi trebuit sa le faca Hava…Si eu ii acord incredere lui Hava inca un mandat. Cetatea este superba, va atrage o gramada de turisti, uitati-va cati sunt in Cetate acum, cate spectacole avem…nu mai fiti carcotasi!

Pupy 20 mai 2012 at 15:21

Mai RAOUL, in afara pupicilor politici – stii tu unde – te mai pricepi si la altceva ?
Vezi ca vin vremuri grele pt cei ca tine !
Invata o meserie pina nu tre’ sa pleci in afara ca sa poti trai, asa cum au facut mii de romani sub conducrea inteleapta a MARINERULUI si a „pupicilor” lui.

marea 20 mai 2012 at 16:34

in orice tara democrata, e normal sa existe pareri pro si contra… Prin natura meseriei mele, umblu foarte mult prin tara si, credeti-ma, avem un oras foarte ingrijit si curat. In legatura cu locurile de munca, cred ca ar trebui sa ne gandim de ce nu ne aleg investitorii. Nu din cauza lui Hava nu ne aleg. Uitati-va ca nu avem aeroport, nu avem o autostrada in zona. Sigur veti zice ca toate astea ar fi trebuit sa le faca Hava…Si eu ii acord incredere lui Hava inca un mandat. Cetatea este superba, va atrage o gramada de turisti, uitati-va cati sunt in Cetate acum, cate spectacole avem…nu mai fiti carcotasi!

banel 21 mai 2012 at 10:15

Foaie verde maghiran,
Vor flamanzii la ciolan.

da..da.. 21 mai 2012 at 14:39

Raule tata…esti high.Stai acasa si spune povesti nepotilor..

Comentariile sunt oprite