Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rate mai mici pentru români în 2024: Cine sunt cei care vor beneficia de scăderi ale ROBOR și IRCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rate mai mici pentru români în 2024: Cine sunt cei care vor beneficia de scăderi ale ROBOR și IRCC

Anul 2024 aduce vești bune pentru românii care dețin credite în lei, cu perspective de rate mai mici.

Cu toate acestea, momentul exact al aplicării acestor reduceri depinde de alegerea între indicii de referință ROBOR sau IRCC (Indicele Robor de la BNR sau Indicele de Referință pentru Creditele de Consum).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primii avantajați vor fi cei cu credite contractate înainte de 2017, care plătesc dobânzi calculate în funcție de indicele ROBOR. Conform informațiilor furnizate, ROBOR încheie anul cu una dintre cele mai scăzute valori din ultimii doi ani, fixându-se la 6,22%.

În ceea ce privește IRCC, potrivit BNR, o scădere a ratelor se va resimți începând cu luna martie. Nivelul actual, înregistrat la 5,97%, va fi menținut până la finele lunii martie, după care se prognozează o reducere a acestui indice începând cu al doilea trimestru, generând astfel reduceri semnificative în ratele percepute de către împrumutați.

Potrivit unei simulări realizate, pentru un credit de 210.000 de lei pe o perioadă de 300 de luni, calculat în funcție de ROBOR, rata va începe să scadă încă din luna ianuarie, de la 1680 de lei la aproximativ 1670 de lei.

Citește și: Impozitare pensii 2024: Mod de calcul a impozitului

În cazul unui credit calculat în funcție de IRCC, se prevede o creștere a ratelor cu aproximativ 2 lei, dar începând cu luna aprilie, acestea ar urma să scadă cu aproximativ 26 de lei. Astfel, indiferent de alegerea între ROBOR sau IRCC, perspectivele indică o tendință de scădere a ratelor în cursul anului 2024, aducând un beneficiu semnificativ pentru cei care au credite în lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta Mare: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta Mare, ultima zi din Săptămâna Patimilor: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paști. De obicei, în această zi se sacrifică mielul, care este simbolul lui Iisus în tradiția creștină Atunci când Iisus a murit pe cruce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea