Rămâi conectat

Actualitate

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Ziarul Unirea

Publicat

în

Răsturnare de situație în cazul rachetei care a căzut în Polonia: Oficiali americani spun că a fost trasă de ucraineni pentru a doborî o rachetă rusească

Oficiali americani, citați de surse oficiale, au declarat că racheta care a lovit Polonia, marți seară, a fost trasă de forțele ucrainene în încercarea de a doborî un proiectil rusesc care se apropia, informează Independent.

Trei oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat că evaluările preliminare au sugerat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene în timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, susține că există informații conform cărora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasă din Rusia.

„Există informații preliminare care contestă acest lucru”, a spus Biden reporterilor, întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. „După traiectoria balistică este puțin probabil să fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adăugat Biden după o întâlnire convocată de urgenţă cu ceilalţi lideri ai G7.

„Mă voi asigura că vom putea stabili ce s-a întâmplat exact”, a mai spus președintele.

Oficialii polonezi au declarat anterior că o „rachetă de fabricație rusească” a aterizat într-un depozit de cereale din Przewodow, Lublin, la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Ucraina continuă să mențină stocuri de armament de producție ex-sovietică și rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Explozia produsă în interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a două persoane, declanșând o anchetă și o reuniune de urgență a membrilor Grupului celor Șapte (G7) care se aflau în Indonezia.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea