Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Raed Arafat: „Valul doi de Covid-19 probabil se va suprapune peste epidemia de gripă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a tras un semnal de alarmă la RealitateaPlus: valul doi de Covid-19 s-ar putea suprapune cu episodul de gripă obișnuită. Pentru cei care vor fi loviți atât de SARS-coV-2 cât și de virusul gripal rezultatul va fi devastator. Arafat a declarat că trebuie ca vaccinarea antigripală să fie crescută în această toamnă la 3-4 milioane de oameni pentru a evita un episod dramatic în România, la cea de-a doua lovitură a Covid-2.

„Ne așteptăm la valul doi de Covid-19 care probabil se va suprapune peste epidemia de gripă. Există pericolul ca oamenii să fie ‘loviți’ atât de virusul gripal cât și de SARS-coV-2, iar rezultatul va fi unul devastator. Din această cauză trebuie să luăm foarte în serios vaccinarea antigripală. Dacă până acum vaccinam undeva la un milion-două milioane de oameni ar trebui să creștem vaccinarea la trei-patru milioane de români, mai ales pe cei din categoriile de vârstă care sunt mai expuse la infecția cu virus și pe persoanele cu afecțiuni care le fac vulnerabile la îmbolnăvire.

Indiferent care este opinia scepticilor trebuie să insistăm pe vaccinarea antigripală. Cine contestă eficiența vaccinului să vină și să spună care este soluția în lupta cu virusul gripal și chiar cu coronavirusul”, a declarat Raed Arafat.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea