Rămâi conectat

Ştirea zilei

Raed Arafat, despre posibilitatea integrării SMURD în Ministerul Sănătății: „Nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Raed Arafat, despre posibilitatea integrării SMURD în Ministerul Sănătății: „Nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, a declarat în cursul zilei de joi, faptul că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătății, demers care nu ar face decât „să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”, arată DCNEWS.ro.

‘Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit. Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenţie nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul’, a declarat dr. Raed Arafat, care s-a aflat joi la Braşov, cu prilejul inaugurării noii clădiri a UPU-SMURD.

El a subliniat că nu vede niciun motiv pentru această ‘ruptură’. ‘Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient’, a spus şeful DSU.

Ministrul social-democrat al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat într-o dezbatere publică, joi, că SMURD trebuie să treacă de la Ministerul de Interne la Ministerul Sănătăţii.

”La DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne – n.red.) sunt profesioniști, e domnul Arafat, dar evident discutăm de o activitate medicală, iar responsabilitatea în fața opiniei publice și a lumii medicale este a Ministerului Sănătății. Sunt partenerii noștri, SMURD e o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria, dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii medicale e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele funcționează integrat. Trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de numele persoanelor care ocupă funcții la un moment dat”, a spus joi ministrul Alexandru Rafila, la o dezbatere publică

”Nu te duce poliția în cătușe. Nu are de-a face Ministerul de Interne cu SMURD-ul”

Invitat într-o emisiune televizată a postului B1 TV, jurnalistul Val Vâlcu a făcut următoarele declarații:

”Nu mi se pare o dispută între Alexandru Rafila și Raed Arafat, dimpotrivă. Doar dacă discutăm de o partajare a funcționării între Rafila și Bode. Dar eu cred că domnul profesor Rafila a fost extrem de clar în a explica acest proiect, și anume că acest proiect este tot un act medical. Așa cum operația de apendicită făcută într-un spital este gestionată de către medici și este în răspunderea Ministerului Sănătății, și drumul cu ambulanța până la spital și preluarea la UPU ține tot de acte medicale. Nu te duce poliția în cătușe. Nu are de-a face Ministerul de Interne cu SMURD-ul”, a subliniat jurnalistul Val Vâlcu.

”Nu contestă nimeni poziția domnului Arafat, realizările sale la SMURD (…) Era în timpul guvernării USR cu acea dispută cu Ministerul de Interne, cu Ponta, cu Antonescu și atunci a fost luat serviciul domnului Arafat și mutat la Ministerul de Interne cu tot cu Arafat, cu tot cu SMURD”, a încheiat jurnalistul Val Vâlcu.

Sursa: DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea