Raed Arafat avertizează: ,,O nouă pandemie poate fi un pumn în față. Dacă nu suntem pregătiți împreună pentru asta după lecțiile învățate, vom avea o situație mai grea”
Raed Arafat avertizează: ‘O nouă pandemie poate fi un pumn în față. Dacă nu suntem pregătiți împreună pentru asta după lecțiile învățate, vom avea o situație mai grea’
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras atenţia cu privire la necesitatea ca statele să înveţe împreună lecţiile pandemiei de COVID-19 şi a apreciat că, în caz contrar, ar putea exista situaţii mai grave.
„Trebuie să implementăm soluţii pe care le-am găsit în situaţiile de criză din cei doi ani şi să ne pregătim pentru scenarii chiar mai rele şi să fim mai bine pregătiţi. Dacă pandemia a fost, cum spuneam, o palmă peste obrazul nostru, cu o mortalitate de 2-3%, o nouă pandemie poate fi un pumn în faţă, cu o mortalitate de 20%. Dacă nu suntem pregătiţi împreună pentru asta după lecţiile învăţate, vom avea o situaţie mai grea decât pandemia de care am trecut”, a spus el în cadrul Critical Infrastructure Protection Forum.
El a afirmat că „pandemia ne-a lovit pe toţi în acelaşi timp şi am observat că ne-a prins nepregătiţi, cu o presiune foarte mare pe sistemul de sănătate, care este o infrastructură critică„.
”Tot ce se putea întâmpla s-a întâmplat în pandemie”
„Am fost martori, în cei doi ani de pandemie, de la atacuri hibride la dezinformare, la ‘fake news’. Tot ce se putea întâmpla s-a întâmplat în pandemie. Iar pandemia ne-a arătat că deşi avem mecanismele de cooperare, trebuie să ne consolidăm resursele proprii dincolo de ce am avut„, a completat şeful DSU.
Arafat a apreciat că atunci când riscurile sunt mari „trebuie să devenim conştienţi că nimeni nu poate face faţă acestor lucruri singur„.
„Soluţia este crearea de mecanisme de cooperare la nivel internaţional, în cadrul cărora putem lucra împreună, putem avem exerciţii comune. Aici este esenţa – nu doar să colaborăm la dezastre, ci să ne pregătim în comun, înainte de dezastre„, a arătat el, conform agerpres.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii