Radu Georgescu, despre riscurile unui credit imobiliar: ”Este singurul lucru care poate să te bage în faliment. Dacă nu plătești 2-3 rate la bancă, vei afla cine este cu adevărat proprietarul locuinței”
Radu Georgescu, despre riscurile unui credit imobiliar: ”Este singurul lucru care poate să te bage în faliment. Dacă nu plătești 2-3 rate la bancă, vei afla cine este cu adevărat proprietarul locuinței”
Economistul Radu Georgescu a explicat într-o postare online care sunt riscurile unui credit imobiliar și de ce este singurul lucru care poate băgă o persoană în faliment.
”Ne îngrijorează ce se întâmplă în România din punct de vedere economic, dar ar trebui să ne îngrijoreze și ce se întâmplă în America.În America, vânzările de locuințe din aprilie sunt la cel mai mic nivel de la ultima criză financiară. Majoritatea oamenilor spun că este cel mai prost moment să cumperi o locuință.
Este cel mai mare nivel din istoria acestui sondaj făcut de facultatea Michigan. În aprilie este cel mai mare nivel de executări silite făcute de bănci din ultimii 15 ani, este cea mai mare dobândă la creditele ipotecare din ultimii 15 ani.
Citește și: Economistul Radu Georgescu: La școală învățăm multe lucruri inutile și nu cum să calculăm dobânda la un credit. Pe mine nu m-a întrebat nimeni niciodată de euglena verde sau ce lacuri sunt în Sudan
Oamenii au cel mai mare sentiment de îngrijorare legat de joburi și economie. Bonus, poate nu știai, dar săptămâna aceasta agenția de risc Moody a scăzut ratingul de țară pentru America deoarece crește deficitul bugetar.
Asta, ca să înțelegi ce se va întâmpla cu România pe data de 8 august când va publica agenția Fitch ratingul pentru România. Mai avem mai puțin de 100 de zile pentru a ne pregăti mental și financiar.
De câțiva ani explic riscurile unui credit imobiliar. Creditul ipotecar este singurul lucru care poate să te bage în faliment.
În perioada 2008-2011, când lucram în bancă, am văzut sute de executări silite de locuințe. În România, habar nu avem ce înseamnă un credit imobiliar.
În 2000, creditele ipotecare erau aproape inexistente, habar nu avem ce înseamnă să plătești 30 de ani o rată la bancă, lună de lună.
Noi nu știm cum va arăta jobul nostru peste 1 an, dar peste 10 ani, 30 de ani. Habar nu avem cum se calculează dobânda la un credit ipotecar.
Acum 2 ani, DAE la un credit imobiliar era 5% pentru creditul în lei, astăzi, DAE este 9%. Cum arată indicatorii economici din România, nu m-ar mira ca peste 3 ani DAE să fie peste 15%.
Habar nu avem ce înseamnă ipotecă: dacă nu plătești 2-3 rate la bancă, vei afla cine este cu adevărat proprietarul locuinței”, a scris economistul pe Facebook..
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci
Măsurile de austeritate, făcute praf de experții economici: Investitorii vor fugi, românii vor sărăci Experții economici fac praf măsurile fiscale luate în România, luate în regim de urgenţă pentru a diminua deficitul bugetar în 2025, dar care se traduc într-o povară fiscală mai mare şi o pierdere a competitivităţii României în raport cu alte state […]
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]