Rămâi conectat

Actualitate

Radarele fixe vor fi reinstalate pe drumurile din țară. Guvernul a aprobat proiectul de lege

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Radarele fixe vor fi reinstalate pe drumurile din țară. Guvernul a aprobat proiectul de lege

Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede reinstalarea radarelor fixe pe drumurile din România, iar documentul va merge în Parlament pentru dezbatere.

Potrivit proiectului E Sigur, demarat de Ministerul Transporturilor, radarele fixe vor fi montate pe rețeaua Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și vor fi semnalizate cu panouri montate înainte cu 500-1.000 de metri pe autostradă, 100-500 metri în afara localităților și 50-100 de metri în localitate.

În prezent, Poliția Rutieră poate scoate cel mult 300 de radare mobile pe șosele, foarte puțin pentru rețeaua CNAIR cu o lungime de peste 18.000 de kilometri fără a lua în calcul situația în marile orașe unde se lucrează cu puține aparate mobile.

În expunerea de motive se subliniază rolul preventiv al sistemelor de radare și se prezintă exemplul din Franța, unde accidentele fatale și cu vătămări au scăzut în vecinătatea camerelor de supraveghere între 40 și 65 %. Rata vitezei excesive mai mult de 30 de kilometri la oră peste limită s-a redus de cinci ori.

Proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot. Legislația pentru creșterea siguranței rutiere pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale fiind obligație în Planul Național de Redresare și Reziliență cu termenul 25.12.2022.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea