Rămâi conectat

Actualitate

„Rabla” pentru electrocasnice. Tichete în schimbul obiectelor vechi, printr-un program similar „Rabla pentru mașini”

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

„Rabla” pentru electrocasnice. Vom putea scăpa de electrocasnice vechi printr-un program similar cu cel valabil pentru maşini. Autorităţile s-au hotărât să ia măsuri după ce au constatat că doar o treime din deşeurile electrice şi electronice ajunge la centrele de colectare. Restul merge la rude şi prieteni, la colectorii stradali sau la ghenele de gunoi. Un obicei care ne va costa, curând, foarte scump.

Frigiderul vechi sau aragazul de la bunica nu ar trebui transformate în obiecte de mobilier si nici aruncate la gunoi.

Studiile făcute în acest domeniu au scos la iveală faptul că românii se despart extrem de greu de frigidere şi maşini de spălat, dar când vine vorba de laptopuri, televizoare sau telefoane cumpără mereu cele mai noi modele.

Ministerul Mediului vrea să dea bani pentru ele, așa cum face acum cu rablele de pe străzi.

Cei care vor să scape de electrocasnicele vechi ar urma să primescă un tichet a cărui valoare nu a fost stabilită încă.

În piaţă însă, marii retaileri, ONG-urile sau firmele private fac eforturi de ani de zile ca să adune echipamente electronice şi electrocasnice de la populaţie, în schimbul unor beneficii – tichete valorice sau câștiguri la tombole. Firmele de colectare preiau gratis aparatele din locuinţe.

Electronicele şi electrocasnicele ieşite din uz sunt însă o sursă mare de poluare, aşa că trebuie reciclate doar de specialişti.

Din 2020, ţintele de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice vor fi şi mai mari, iar dacă nu le vom îndepli riscăm amenzi de ordinul sutelor de mii de euro.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea