Ziarul Unirea

Răbdarea celor mulţi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Fiind mereu în contact cu tot felul de oameni, dar în special cu cei oropsiţi de soartă, vrând-nevrând le ascult necazurile care, spre regretul meu sunt tot mai multe, de aceea m-am  hotărât să mă adresez prestigiosului dumneavoastră cotidian pentru a le arăta credincioşilor că sunt receptiv la spusele lor şi le satisfac dorinţa, împărtăşind o parte din ideile care vor duce la acţiuni benefice pentru a readuce la suportabilitate viaţa majorităţii cetăţenilor mai cu seamă a tinerilor şi pensionarilor: reducerea cu cel puţin 50% din veniturile parlamentarilor, membrilor guvernului, a celor din ministere, a directorilor de instituţii şi companiilor mari; renunţarea la maşinile de lux de la Guvern, ministere, companii şi de la toate structurile statului şi folosirea maşinilor indigene; renunţarea la camerele de hotel de 5 stele de către senatori şi deputaţi, precum şi a veniturilor din diurnă; renunţarea din partea parlamentarilor la cel puţin două salarii în favoarea pensionarilor; limitarea călătoriilor pe bani publici a parlamentarilor în afara ţării şi în ţară; verificarea modului în care s-au îmbogăţit, începând cu parlamentarii, firme căpuşe, magnaţii şi foştii parveniţi; verificarea grabnică a corupţiei din vămi; verificarea regiilor (petrol, gaze, electricitate); verificarea celor care au dus la subminarea economiei naţionale din anul 1990 până la zi; verificarea vânzărilor şi cumpărărilor vilelor, a  registrelor notariale şi a declaraţiilor în fals a preţului real pentru sustragerea de la taxele statului; pensiile nesimţite ale pensionarilor, în special ale judecătorilor.
Se impun o serie de măsuri de primă urgenţă: grija faţă de sănătate şi educaţie; se doreşte ca, în viitor, toţi parlamentarii să fie onorifici – a se vedea toate măsurile pe care le-au luat guvernele Greciei, Italiei, Spaniei şi Portugaliei; mai sunt şi alte modalităţi de-a opri jaful în ţară, dar dacă cele arătate mai sus se vor verifica şi aplica se poate trece mai decent prin această criză.
Aş fi bucuros dacă cele arătate mai sus ar apărea în apreciatul ziar „Unirea”, eu nefiind decât exponentul multor români care o duc foarte greu.

preot Nicolae OPREAN, Blaj

ELIT

foto: arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Paulina 7 februarie 2012 at 10:35

Sint lucruri atit de evidente; doar cei despre care se vorbeste nu vor sa le vada. Nu vor si, gata! Nu inteleg de ce se vaiera tot timpul ca s-au cheltuit imprumuturile de la FMI pentru salarii si pensii pt.ca este total eronat. De asemenea, din toate framintarile din ultima vreme „ei” au vrut sa vada doar atit: ca oamenii cer venituri mari, un nivel de trai mai ridicat. Oamenii vor o viata omeneasca prin: eradicarea hotiei, reducerea taxelor, accesul la educatie reala si la sanatate. Dumnezeu sa lucreze mai ales asupra mintilor si inimilor bolnave, impietrite, perverse.Doamne ajuta!

Deleanu 7 februarie 2012 at 12:28

Părinte Oprean , că bine le zice-ţi ca la carte !.Dar ca un bun creştin (ortodox?, catolic ?), ţinând cont de averea uriaşe , a cultelor şi slavă Domnului şi a slujitorilor bisericii , ce ne propuneţi? Oare slujitorii bisericii , nu pot fi onorifici ?!. Meditaţi în primul rând la acest aspect şi abia după … aruncaţi piatra !Fi-ţi o pildă vie pentru tot sistemul e adevărat şi dureros , …..PUTRED. Reformaţi-vă , daţi un semnal clar , în acest sens până nu e prea târziu.Tineretul nu mai poate fi păcălit , dar de biserică este categoric nevoie , poate mai mult ca oricând.Reveniţi popii de altădată şi nu PREHOŢII de azi.

Teleforumistul 7 februarie 2012 at 12:50

Prea-cucernice părinte,când ai zis de reducerea cu cel puţin 50% din venituri şi renunţarea la maşini de lux, ai făcut trimitere la parlamentari,membrii guvernului,ministere, directori de instituţii şi mari companii,dar nu ai amintit de capii Bisericii Ortodoxe; înalt-preafericitul, înalt-preasfinţiţii,înalt-preacurviţii,inalt-prealacomii…care au salarii ce bat suta de milioane(vechi)si n-am văzut unul al’dracului intro maşina indigenă,cum sugerezi d.ta celorlalţi.Utopia cucerniciei-voastre cu parlamentari onorifici stârneşte zâmbetul.Ar trebui să aibă aplicabilitate şi în rândul bisericii.Ce ziceţi de „preot-onorific” sau „înalt-preafericitul Daniel onorific”.Preabunule-parinte lasati politica,ea nu dă bine cu sutana preoţească.In sinceritatea cucernică faţă de credincioşi,când le veţi arăta şi spune ca aţi scris la ziar despre doleanta lor,amintiţi-le şi ce am zis eu mai sus. Cu plecăciune şi sinceritate,un ortodox în nici una din funcţiile la care faceţi trimitere.

Manitu 7 februarie 2012 at 21:15

@Pentru Deleanu si Teleforumistul:

Problema este foarte grava, referindu-ma la tagma bisericeasca! Nu le mai iasa banul ca si pana acum, pe fondul actual al saracirii oamenilor de rand (enoriasi). In ce priveste o posibila generozitate din partea acestora: NICIODATA! Nu uitati niciodata cum spun acestia: DE LA NOI MAI PUTIN, DE LA DUMNEZEU MAI MULT!!!

vigilante 7 februarie 2012 at 21:33

Parinte aveti dreptate in tot ce spuneti dar as dori sa imi raspundeti la cateva intrebari pertinente zic eu. Ce parere aveti de inaltarea a sute (poate mii in toata tara) de biserici la fiecare colt de strada in conditiile in care se desfiinteaza spitale si se taie salarii si pensii? Ce opinie aveti vis a vis de proiectul megaloman al construirii unei catedrale de 600 de milioane de euroi in timp ce Romania se imprumuta la FMI? Cum apreciati faptul ca slujitorii bisericii nu presteaza nici o activitate fara a fi remunerati (botez, cununie, inmormantare)..unde e acel „har” pe care ar trebui sa il aiba cei care imbratiseaza aceasta profesie cand intre ei exista veritabili semianalfabeti scosi pe banda rulanta? Unde sunt preotii de alta data „luminatori” ai poporului si devotati celor sfinte si nu zeului ban. Cum va explicati ca vedem peste tot calugari „preacucernici” care coboara din jeepuri de zeci de mii de euro in timp ce cersesc bani oamenilor fara servici, someri, pensionari cu pensiile reduse? Ati avut curiozitatea de a privi „flota” de autoturisme folosite de mai marii bisericii de la noi? Cum de nu au achizitionat Logane ca „mai degraba trece camila prin urechile acului decat bogatul in imparatia cerurilor”?

Comentariile sunt oprite