Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul
Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Parcările supra și subterane sunt o condiție pentru a dezvolta orașul
Alba Iulia are nevoie de parcări supra și subterane. Nu e doar o necesitate, este o condiție pentru ca orașul să se dezvolte. O spun nu doar eu, ci o spun toți specialiștii în urbanism.
Citește și: Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Facem lucrurile cu cap! Primăria Alba Iulia are nevoie de un management eficient!
Construind parcări supra și subterane rezolvăm nu doar o problemă acută a orașului, ci economisim teren public valoros. În plus, acestea sunt o oportunitate de a transforma peisajul urban în unul mai estetic și prietenos.
Nu am descoperit noi roata și nici mersul pe jos, chiar dacă actuala administrație așa se comportă. Din trei proiecte, trei PUZ-uri găsite la cheie, cei care de patru ani conduc primăria lucrează, încă lucrează, doar la unul. N-au venit cu nimic nou, n-au fost în stare nici să ducă la bun final ce au găsit de gata.
În orice oraș din vest, parcările supraterane sunt o normalitate. Administrațiile conduse cu cap au înțeles că, indiferent de eficiența soluțiilor de transport în comun, mașina personală este și va rămâne o parte din viața noastră pentru mult timp de acum înainte.
Există încă spații multe în care se pot face astfel de parcări. Un astfel de exemplu, gândit de specialiști din domeniu, este identificat în Centru, între Tribunal și Hotel Transilvania. Acolo poate fi construită o parcare subterană, după cum se vede în machetele de mai jos.
În zonele cu blocuri există spațiile rămase în urma fostelor centrale termice. Alte spații pot fi identificate și puse în valoare, cu condiția să ne bazăm pe niște oameni de specialitate, nu să lăsăm deciziile în mâinile unora care confundă carnetul de partid cu o meserie.
Nici un buget anual nu trebuie gândit în afara unor investiții în parcările supra și subterane. Costurile asociate unor parcări supraterane sunt mult mai mici decât în cazul unor clădiri rezidențiale, pentru că ele pot fi făcute pe structuri metalice și n-au nevoie de amenajări interioare ori sanitare.
Prin urmare, construcția unor parcări supraterane trebuie gândită chiar și din bugetul local, însă trebuie căutată orice variantă de finanțare, de la Bugetul de Stat, prin Compania Națională de Investiți sau chiar prin intermediul unor fonduri europene, dacă vor apărea astfel de linii de finanțare. Parteneriatele public-privat pot fi și ele o soluție, în condițiile în care se găsesc investitori dispuși să își asume astfel de proiecte.
Suntem obligați să construim parcări supraterane! Și putem să le construim, dacă alegem un management performant în fruntea Primăriei!
Din 9 iunie, FACEM LUCRURILE CU CAP!
Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia
Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției
O stradă din cartierul Ampoi III din Municipiul Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată. Valoarea investiției Administrația Municipiului Alba Iulia a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru proiectul „modernizare strada Humulești din Municipiul Alba Iulia”. Valoarea totală a investiției este de 934.927,41 lei, fără TVA. Potrivit documentației, obiectivul de investiții […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată