Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Vasile Bora, candidatul PRO România la Primăria din Sălciua: „Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stimați concetățeni, o dată la patru ani, este bine să analizăm situația localității în care trăim și să tragem niște concluzii pertinente, fiindcă mergând în direcția de până acum viitorul comunei va fi sumbru. Suntem binecuvântați de Dumnezeu și nu degeaba ni se spune ”Bărăganul Arieșului”, o minune a naturii cu lunci și dealuri acoperite de păduri și livezi roditoare care au făcut ca Sălciua să nu depindă de oricine și orice. Necazul e că, de 30 de ani, această minune de comună a fost “mutilată” și abandonată de cei care vor în continuare să o conducă după bunul plac și în interes propriu, ca pe un SRL.

Voi face o analiză a situației în care se află comuna noastră, văzută prin ochiul omului de rând pe care soarta l-a făcut să vadă și alte comunități, în toată Europa, în cei 15 ani de pribegie.

Vă aduc aminte că Sălciua, din cea mai vestită și bogată comună de pe Valea Arieșului, a reușit “performanța” de a pierde aproximativ 1000 de hectare de pădure și pășuni din Muntele Mare, care au fost făcute “cadou” comunei Poșaga, cu sprijinul domnului primar în funcție Lombrea Vasile și al consilierilor dânsului, cot la cot cu viceprimarul din trecut și din prezent, Gog Vasile. Durerea cea mai mare însă, este faptul că s-au pierdut bani din subvenția pe aceste suprafețe de teren, aproximativ 9 miliarde de lei vechi, bani cu care ne puteam face drumuri, puteam trage apa cu contoare, iar Asociația Crescătorilor de Taurine Sălciua ar fi fost mult mai bogată, putând să ajute fermierii la rândul său.

Am ajuns la situația dramatică de a avea doar aproximativ 400 de oi în comună, de la un număr de 7000, iar la bovine de la un număr de 900 de capete în 2013 am ajuns la un număr de 700 de capete în prezent. În ritmul astă “închidem șandramaua”, așa cum bravii noștri conducători în funcție au închis și Târgul din Sălciua, luând de la gură pâinea multor concetățeni, vânzarea animalelor în târg fiind singura sursă de venit. Târgul de la Sălciua este cel mai mare târg din zona Văii Arieșului, care pentru autoritățile locale, pentru Primărie, există doar pe hârtie, și care este folosit pentru a atrage bani europeni pentru promovare, dar în fapt când e vorba de deschiderea târgului cei de la primărie tac, nu cumva să-i supere pe șefii lor de la Alba sau poate nu e rentabil să-l redeschidă, în sensul că “nu le iese nimic din afacere”.

Domnule primar în funcție, dacă tot aveți în conducerea județului Alba oameni din partidul dumneavoastră, ați fi putut măcar să faceți o petiție sau să ziceți ceva ca să se redeschidă Târgul de la Sălciua. Luați exemplul stoinicului primar din anul 1906, distinsul Baciu Vasile, care a mers pe jos până la Budapesta pentru a obține aprobarea acestui târg.

O altă problemă arzătoare a comunei este apa potabilă, care curge liniștită pe toate pârâurile, iar primăria vrea să o aducă de “jos în sus”, contra naturii, de la Valea Sălciuții la Sălciua de Sus, și să-i mai pună și contoare, ca să mai plătească sălciuanii un angajat la primărie, probabil din familia domnului primar, care să “măsoare” apa așa cum măsoară timpul paznicul de noapte de la primărie, finul de cununie al domnului primar, pe care eu personal l-am văzut la muncă de vreo 3-4 ori în opt ani de zile.

Stimați concetățeni, văzând toate aceste nedreptăți, pe care vi le-am prezentat mai sus din perspectiva unui simplu concetățean, vă cer sprijinul ca împreună, pe 27 septembrie 2020, să votăm schimbarea, să întrerupem acest lanț al slăbiciunilor, iar comuna Sălciua să redevină ceea ce a fost cândva cu târgul de animale deschis, cu Peștera Huda lui Papară administrată de noi și nu de un “mitic”, prieten cu primarul și dușman cu sălciuanii, iar pădurile și culturile agricole care au mai rămas să fie protejate de atâția “risipitori”. Iar în fruntea comunei să alegeți oameni integri, cu responsabilitate, care în activitatea lor, atât la privat cât și în administrație, au demonstrat că se poate, în ciuda piedicilor puse din toate direcțiile.

Cu respect, candidatul PRO România la primăria Sălciua, Bora Vasile

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA
PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro
CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea