Publicitate electorală| Vă salut, dragi concetățeni ai orașului Abrud!
Vă salut, dragi concetățeni ai orașului Abrud!
Mă numesc Sicoe Ioan, locuiesc în orașul Abrud din anul 1979. M-am născut în comuna Ciuruleasa, în data de 05.11.1959. Provin dintr-o familie modestă, cu șapte frați. Sunt căsătorit, sunt tată a doi copii și bunicul a două nepoate. Am absolvit Liceul Horea Cloșca și Crișan din orașul Abrud.
De mic copil, sărăcia m-a determinat să muncesc din greu. Temeinicia lucrului bine făcut mi-au asigurat un trai decent, atât în familie cât și profesional.
Din câte observ eu, la nivel național este un circ de nedescris. De mai bine de treizeci de ani la guvernare s-au aflat, prin rotație, partide puternice, când de stânga, când de dreapta. Care cum au venit la guvernare i-au acuzat pe ceilalți că au dus țara în prăpastie, unii au mărit veniturile, alții le-au plafonat și alții chiar le-au scăzut. Fiecare din ei și-au adus rudele, prietenii și dezidenții de partid în funcții publice, reușind să conceapă cel mai stufos aparat de stat din Europa, au mărit birocrația, pentru a le oferi obiectul muncii, au mărit impozitele și taxele, pentru a le putea plăti lefurile.
Toate partidele au discutat, pe rând, despre reforma administrației locale, pentru a putea avea un mai bun acces la fondurile europene și de asemenea pentru a mai salva din bugetele care se duc pe lefuri destul de bunicele.
Politicienii se schimbă între ei, dar problema este că românul este din ce în ce mai sărac. Tinerii noștri, cărora li se cere, cu atâta ordonare, votul, au luat calea pribegiei, pentru a fi robi în țări străine, fetele noastre sunt vândute carne vie în Europa, copiii își plâng părinții plecați dincolo, să le asigure un trai mai bun, intră în depresii de mici, devin vulnerabili la răul care este în lume. Triști și înfrigurați, îi văd pe la porți și pe bătrâneii singuri care, în urmă cu 15, 20 de ani, se îndatorau pe la bănci să își țină odraslele la școlii înalte, fără a conștientiza că un tânăr, odată plecat de aici, nu se mai întoarce.
Cu regret, spun că suntem o piață de consum a Europei, au închis minele care au produs aur mii de ani, au distrus agricultura și au dat pământurile bune pe nimic străinilor, iar care ne-au rămas, le-au transformat în pârloagă au distrus fabrici competitive.
Vă pun o întrebare ,, E bine așa”?
Eu m-am săturat de promisiuni, cred că și dumneavoastră. Este momentul să ne trezim și trebuie să începem cu schimbarea de jos în sus. Nu blamez realizările de până acum, au existat. Felicitări artizanilor, dar eu cred că se putea mai mult, trebuie să identificăm de unde plecăm și unde vrem să ajungem, dacă nu avem o viziune, pe termen mediu și lung, nu putem acționa pe termen scurt.
În acest sens, vin în fața dumneavoastră, cetățeni ai orașului Abrud, cu un proiect de dezvoltare a comunității noastre pe termen scurt, mediu și lung, structurat pe toate domeniile sociale și economice. Voi încerca să folosesc toate resursele umane, turistice, culturale și brand-uri de interes local și național.
Voi enumera câteva din obiectivele care sunt prioritare orașului nostru:
A.Investiții:
- Introducerea gazului;
- Refacerea obiectivelor economice, prin atragerea de investitori ( ateliere pentru meserii, ateliere de tâmplărie, mecanică);
- Înființarea unor centre de prelucrare a laptelui;
- Înființarea unei cantine sociale;
- Reabilitarea și dotarea corespunzătoare a locurilor de joacă, parcurile și spațiile verzi (bănci);
- Reabilitarea terenului de sport;
- Anveloparea tuturor blocurilor din oraș;
- Dotarea orașului cu toalete ecologice;
- Reabilitarea stradală și semnalizarea rutieră În conformitate cu normele legale;
- Refacerea stației de epurare a apei potabile;
- Construirea unei case mortuare;
B.Resurse umane:
- Voi reduce birocratismul în administrația locală;
- Construirea (găsirea) unui birou și încadrarea tinerilor specializați în IT, pentru proiecte realizate cu fonduri europene;
- Gasirea de investitori străinii și sprijinirea de către primărie a acestora, pentru crearea de noi locuri de muncă (fabrici de mobila, croitorie, obiecte artizanale, costume populare reprezentând zona moților;
C.Resurse turistice:
- Crearea unei structuri organizatorice, care să permită localnicilor și turiștilor vizitarea unor zone de interes turistic național (Scărișoara, Detunata, Poiana Narciselor, Muntele Găina, Salina Turda, muzeele aurifere de la Roșia Montană și Brad;
- Crearea unui punct de documentare și informare a tuturor zonelor turistice din Țara Moților;
D.Culturale:
- Reamenajarea și punerea în funcțiune a Casei de Cultură;
- Refacerea tradițiilor, prin promovarea abilităților tinerilor în muzică tradițională, dans și desen;
E.Brand de interes local( național):
- Realizarea muzeului aurifer;
- Dezvoltarea meșteșugarului ( prelucrarea obiectelor tradiționale din lemn și a costumelor tradiționale moțești;
Experiența mea din mediul privat și dorința de a mă pune în slujba voastră, vor conduce la imaginea unui oraș de nivel european, în care oamenii în vârstă sunt respectați și ajutați, iar tineri sunt susținuți și motivați.
Am reușit pentru străini, am reușit pentru mine, prin susținerea dumneavoastră . „O să reușesc și pentru voi“!!!
Dumnezeu să ne binecuvânteze!
Dragi cetățeni ai orașului Abrud, vă așteptăm pe data de 27.09.2020 la vot, pentru a schimba ÎMPREUNĂ soarta orașului Abrud.
Votați Ioan Sicoe, primarul PMP care este alături de voi mereu! Votați echipa PMP din Consiliul Local și Consiliul Județean! Votați mărul!
Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției Administrația Municipiului Blaj a lansat în 28 noiembrie 2024 licitația în SEAP pentru poriectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Blaj”. Citește și: Contractul de peste 10 milioane de lei […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 18 ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum o zi
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea zileiacum 5 zile
ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 24 noiembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS
-
Actualitateacum 4 zile
Cine este Călin Georgescu, SURPRIZA alegerilor prezidențiale din 2024, turul I, candidatul anti-sistem?