Publicitate electorală| Modernizarea drumurilor județene a permis dezvoltarea comunităților locale
Repararea și modernizarea drumurilor județene, în care Consiliul Județean a investit constant, este unul dintre cei mai importanți factori care au permis dezvoltarea comunităților locale și a județului Alba. Nu poți ajuta o comunitate dacă este izolată, dacă nu are acces facil la rețeaua de drumuri naționale și europene, dacă oamenii nu pot ajunge cu ușurință acasă sau la locul de muncă. Investițiile, fie că vorbim de mici afaceri de familie, sau de companii mari, se fac acolo unde există conectivitate și tranzitul mărfurilor și al personalelor se realizează cu ușurință.
Grație investițiilor făcute anual, doar 9% din cei aproape 900 de km de drum județean administrație de Consiliul Județean Alba se mai află într-o stare tehnică rea. Restul sunt la nivelul normal pentru România zilelor noastre, în destule cazuri drumurile județene fiind chiar peste acel nivel.
Efectele modernizării drumurilor nu sunt doar economice; investițiile nu se întorc doar în bani și locuri de muncă, ci sunt mai ales de natură socială, permițând revitalizarea unor comunități care altfel erau în declin. Știind acest lucru, ne-am implicat constat și alături de administrațiile locale, sprijinind Primăriile să își repare drumurile comunale și străzile, să ducă la bun sfârșit proiecte europene destinate infrastructurii de drumuri locale. Odată ce drumul a fost modernizat, în toate comunele s-a observat că oamenii vin mai des să-și viziteze părinții și proprietățile, casele au fost renovate, oamenii redescoperă un trai tihnit, departe de agitația orașului, la care pot însă ajunge ușor, dacă au nevoie. Mulți dintre cei ajunși la vârsta pensiei se reîntorc la casele părințești pentru că Salvarea, Pompierii, Poșta sau alte servicii pot ajunge la ei la fel de ușor ca în oraș. Chiar tineri cu meserii noi, care pot lucra de la distanță sau nu trebuie să facă naveta în fiecare zi la serviciu, aleg să se mute în comunități rurale de care fugeau cu ani în urmă pentru că își rupeau mașinile în gropi.
Micile afaceri s-au dezvoltat și ele, iar în localități în care, cu ani în urmă, până și Poșta mergea o dată pe săptămână sau mai rar, acum oamenii își vând produsele gospodăriei prin internet, făcând livrări zilnice, pentru că drumul le permite asta. Un exemplu, pe care foarte îl puteți vedea destul de des în jurnalele de știri, în perioada concediilor, este comuna Rimetea. Cu ani în urmă, izolată la capătul unui drum foarte rău, Rimetea este acum cunoscută în toată Europa, după ce drumul a fost reparat și modernizat, iar autocarele cu turiști vin și pleacă în fiecare zi cu ușurință. Este cel mai cunoscut exemplu, dar sunt multe, multe altele de acest gen în județ.
Întreținerea drumurilor este un alt aspect foarte important. Dacă este făcută bine generează economii importante la bugetul public. Tocmai de aceea am și luat decizia înființării unui compartiment specializat în cadrul Consiliului Județean, dotat cu tehnica necesară, care se ocupă de întreținerea curentă, de mici reparați și de asigurarea siguranței traficului. Experiența anilor trecuți ne-a arătat că este mai eficient să lucrăm așa: viteza de reacție este mult mai bună și timpul de remediere este mult scurtat. În plus, controlul resurselor alocate este mult mai bun.
Modernizarea și dezvoltarea rețelei de drumuri județene rămâne prioritară pentru Consiliul Județean Alba. Pe lângă numeroase proiecte de mai mică amploare, avem în derulare și un proiect foarte mare, finanțat din fonduri europene care, odată finalizat, va avea influența pozitiv multe comunități locale. Este vorba de DJ 107I: Aiud-Abrud care, datorită impactului său, a și fost supranumit Transalpina de Apuseni.
Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba
Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, ales purtător de cuvânt al Asociației Municipiilor din România
Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, ales purtător de cuvânt al Asociației Municipiilor din România Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia a fost aleas în funcția de purtător de cuvânt al Asociației Municipiilor din România. ”Am fost ales membru în Comitetul Director, prin vot în 10 ianuarie (23 de membri) și astăzi am fost propus […]