Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba pierde cea mai mare bogăție: OAMENII. Cu pricepere și cu bună credință, oprim depopularea satelor și orașelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan: Județul Alba pierde cea mai mare bogăție: OAMENII. Cu pricepere și cu bună credință, oprim depopularea satelor și orașelor

Județul Alba pierde cea mai mare bogăție pe care o are: OAMENII. În cei 20 de ani de când domnul Ion Dumitrel și PNL conduc Consiliul Județean Alba, județul a pierdut circa 57.000 de locuitori, respectiv 15% din populația pe care o avea în anii 2000. Ca o comparație, Alba a pierdut în perioada amintită echivalentul populației pe care o au, în prezent, toate cele 7 orașe din județ: Cugir, Câmpeni, Zlatna, Teiuș, Ocna Mureș, Abrud și Baia de Arieș.

Statisticile continuă să fie îngrijorătoare, iar județul Alba pierde, în fiecare zi, în medie, 5 locuitori. În fiecare an, județul pierde populația din zece sate mici. Alba este unul dintre județele României care se confruntă cu o depopulare accentuată, iar scăderea numărului de locuitori indică probleme economice și o migrație a tinerilor în căutarea oportunităților de muncă în altă parte.

În ultimii 20 de ani, conducerea Consiliului Județean Alba a ignorat această problemă deși ar fi trebui să intervină activ cu măsuri menite să dezvolte economic întreg județul și să facă comunitățile atractive pentru oameni. În lipsa locurilor de muncă și a posibilităților de a-și crea un trai decent, mulți cetățeni din Alba aleg să plece în orașele mari sau în județele din jur. Dacă ne gândim bine fiecare dintre noi are prieteni, membri ai familiei sau oameni dragi, care au fost nevoiți să plece din Alba pentru un trai mai bun.

Citește și: Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: În timp ce liberalii desenează săli polivalente la fiecare alegeri, noi avem priceperea să le construim

În satele noastre, întâlnim frecvent case pustii, școli pe care guvernarea de dreapta a pus lacătul pe motiv că au rămas prea puțini copii și, în tăcere, zona rurală se stinge. Doar un om care își trage rădăcinile din aceste locuri poate înțelege drama satelor lipsite de viață și tânguirea caselor pustii.
La fel se întâmplă și cu orașele din județ, unde depopularea este generată de lipsa locurilor de muncă și a condițiilor normale de trai.

Alături de echipa mea, vin la Consiliul Județean Alba cu un plan serios pentru a opri depopularea satelor și orașelor noastre. Lucrurile sunt simple, dar trebuie o conducere care să înțeleagă drama reală a depopulării. Astfel, creăm în parteneriat cu administrațiile locale zone de dezvoltare economică în zonele Aiud – Ocna Mureș, Munții Apuseni, Valea Sebeșului și Cugir pentru a atrage investitori și pentru a susține creșterea locurilor de muncă. Redeschidem spitalele închise de guvernarea liberală condusă de Emil Boc, susținem educația prin școli curate și dotate în fiecare comunitate și punem la punct infrastructura. Măsuri importante sunt și reducerea prețurilor la apă și canalizare, astfel încât să fie corecte și suportabile pentru cetățeni, dar mai ales asigurarea unui transport județean eficient. Fără transport, cetățenii sunt sortiți să nu poată avea dreptul la un loc de muncă.

În Alba, peste 22.000 de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile locale din acest an. Sunt copiii sau nepoții voștri, sunt frații sau prietenii noștri, sunt generația pentru care avem obligația să construim trainic viitorul.

Vin la Consiliul Județean pentru ca acești tineri să nu mai fie nevoiți să plece din județul Alba și să aibă șansa unui trai decent ACASĂ, în comunitățile lor! Am nevoie să îmi fiți alături pentru a face împreună schimbul de generații la conducerea Consiliul Județean! Am nevoie de fiecare părinte, bunic sau tânăr pentru a ca Alba să nu mai piardă cea mai mare bogăție: OAMENII.

Cu bună credință, vă îndemn să aveți curajul să credeți în noua generație și vă asigur că județul va fi pe mâini bune!

Corneliu MUREȘAN
Candidatul PSD pentru funcția de PREȘEDINTE al Consiliului Județean Alba

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție de peste 1 milion de lei la Câlnic: Licitația lansată pe SEAP pentru un proiect de eficiență energetică Administrația comunei Câlnic, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirea sediului primăriei. Citește și: Dispensarul uman din Sântimbru urmează să fie reabilitat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea