Publicaţii albaiuliene prestigioase, incluse în cel mai mare fond de carte de Etnologie din România
În perioada 28 – 30 mai 2013, la Râmnicu Vâlcea a avut loc, în organizarea CJCPCT Vâlcea şi a Bibliotecii Antim Ivireanul din Râmnicul Vâlcea, cea de-a XIV-a ediţie a Salonului Naţional al Cărţii de Etnologie. Salonul a fost deschis de directorul CJCPTC Vâlcea, prof. Elena Stoica şi s-a bucurat de prezenta unor somităţi în domeniu cum ar fi prof. dr. Nicolae Constantinescu, prof. dr. Ilie Moise , prof. dr. Ion Şt. Lazăr, cercetător Corina Mihăescu, cercetător Oana Petrică, cercetători ai CNCPTC Bucureşti, ai Muzeului Ţăranului Român, ai Institutului de cercetare Sibiu, ai Academiei Române, ai Muzeului de etnografie Braşov şi mulţi alţii.
Judeţul Alba a fost reprezentat în cadrul acestui salon de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, mai precis de publicaţiile de specialitate editate de această instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba.
Caietele colocviilor de etnografie şi folclor, Alexandru Ţitruş – portret din cioburi şi ultimele trei numere ale prestigioasei reviste de cultură “Discobolul” au fost foarte bine primite de cei prezenţi. Volumele au fost prezentate de prof. univ. dr. Ilie Moise şi au fost donate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în cadrul unui schimb interinstituţional de publicaţii, pentru a intra în cel mai mare fond de carte de etnologie din România, Fondul de carte de etnologie „Mihai Pop” al Bibliotecii Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea.
La salon au mai participat judeţele Argeş, Cluj, Bistriţa Năsăud, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Timiş, Iaşi, Tulcea, Sibiu Suceava, Mehedinţi, Bihor, Bucureşti şi Vâlcea.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]