Rămâi conectat

Actualitate

PSD va organiza mitinguri de protest împotriva ”statului paralel și ilegitim”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Social-democrații vor organiza un mitinguri de protest împotriva statului paralel și ilegitim, a anunțat duminică secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului.

Mitingurile PSD vor avea loc atât în București, cât și în țară, data și ora acestora, urmând să fie stabilită luni.

Ștefănescu a negat că ședința de duminică ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern sau prim-ministrul și a calificat informațiile apărute în presă în acest sens drept speculații, „niște prostii” și „niște aberații”.

„Există o singură tabără în PSD. Astăzi ne-am întâlnit pentru că președinții de organizații județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine vom avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabilit astăzi să facem un miting și noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu e pentru susținerea Guvernului, nu e pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției, a programului de guvernare, pentru că acestea au fost votate deja anul trecut de către români. Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au nealese pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat prin care decid ei ce și cum. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut — cu acest mesaj au venit președinții din județe”, a declarat Ștefănescu, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, cei prezenți la ședința de duminică — peste jumătate dintre președinții de organizații din țară — sută la sută au fost de acord cu organizarea acestui miting, urmând ca luni să se decidă data exactă.

„Acest miting va fi organizat în București și în toate orașele țării. Adică în Botoșani, Suceava, Brăila, Constanța, Iași, toate vor avea loc în aceeași zi, la aceeași oră, iar mesajul nostru va fi foarte clar și în interiorul și în exteriorul țării — aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt și mesajul poate să fie receptat și la Bruxelles și peste tot, inclusiv de criticii noștri din interior”, a detaliat Ștefănescu.

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose este de acord cu organizarea unui astfel de eveniment, el a arătat că este vorba de președinții de organizații județene. „Premierul nu este președinte PSD Brăila. (…) Va fi prezent mâine la întâlnirea pe care o să o avem probabil la Parlament, unde vor fi prezenți ceilalți șefi de județe care nu au fost în seara asta aici”, a completat Codrin Ștefănescu.

El a menționat că luni va avea loc întâlnirea conducerii PSD și cu liderii organizației PSD București, respectiv cu liderii de sectoare, alături de alți lideri din teritoriu care nu au ajuns duminică la sediul central al PSD.

Secretarul general adjunct al PSD a susținut că decizia organizării unui miting a fost luată în urma acțiunilor de sâmbătă, când „200 de manifestanți, pe care nu-i asumă nici măcar organizațiile cu #rezist, au reușit să dea peste cap un târg de Crăciun. „Adică 155 de mici firme românești, asociații familiale care vindeau în această lună de decembrie produsele lor artizanale, culinare și așa mai departe și zeci de bucureșteni care s-ar fi bucurat de acest târg nu au reușit, pentru că 200 de manifestanți au abuzat de dreptul lor de a face miting. Și, pur și simplu, au făcut prăpăd în ceea ce se numește bunul Primăriei Capitalei. Iar asta a creat o maximă nervozitate și o stare de tensiune în toată țara, adică oamenii care ne-au votat au venit peste primari, primarii peste șefii de zonă, șefii de zonă peste șefii de județ și șefii de județe au convocat această întâlnire cu Liviu Dragnea din această seară”, a explicat el.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea