Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD, decis să DĂRÂME Guvernul lui Florin Cîțu: Va vota Moțiunea alianței USR PLUS – AUR dacă ajunge în plen

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD, decis să DĂRÂME Guvernul lui Florin Cîțu: Va vota Moțiunea alianței USR PLUS – AUR dacă ajunge în plen

Biroul Permanent Național al PSD a decis pentru dărâmarea Guvernului condus de Florin Cîțu. PSD a decis să voteze orice moțiune de cenzură care ajunge oficial în plenul celor două Camere al Parlamentului la dezbatere și vot.

Prin urmare PSD va vota Moțiunea inițiată de alianța dintre USR PLUS și AUR dacă aceasta ajunge la vot (n.a, presa a relatat în ultimele zile despre probleme la listele de semnături depuse de USR PLUS și AUR) în caz contra PSD va depune propria moțiune de cenzură la care îi va invita și pe ceilalți actori politici să participe.

În opinia social-democraţilor, moţiunea depusă de USR PLUS şi AUR are şanse mici să fie dezbătută şi votată, din cauză că unele semnături ar fi nelegale, susţin sursele citate.

În opinia social-democraţilor, moţiunea depusă de USR PLUS şi AUR are şanse mici să fie dezbătută şi votată, din cauză că unele semnături ar fi nelegale, susţin sursele citate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că luni la ora 12.00 este convocată şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură la adresa guvernului, depusă de USR PLUS şi AUR. Aceasta este pentru a treia oară când conducerile Camerelor sunt convocate pe tema moţiunii de cenzură, primele două şedinţe neîntrunind cvorumul.

Co-preşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat vineri seară că tocmai a fost depusă moţiunea de cenzură, despre care a afirmat că este calea parlamentară pentru ca în cel mai scurt timp să avem un nou premier şi coaliţia să meargă mai departe. „În măsura în care moţiunea nu va trece, Cabinetul Cîţu merge mai departe, iar noi mergem în opoziţie”, a afirmat el. „Fiţi de partea românilor, nu de partea infractorilor, a politrucilor şi a „băieţilor deştepţi”! Votaţi pentru demiterea guvernului Cîţu!”, este îndemnul adresat în textul moţiunii parlamentarilor.

Conform Regulamentului activităţilor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii.

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Data şi locul şedinţei comune, împreună cu invitaţia de participare, se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, cu 24 de ore înainte ca aceasta să aibă loc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea