Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Protest inedit! Un tânăr din Alba Iulia a intrat în ”grevă fiscală”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba Iulia protestează, de șase zile, în fața sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice – Alba, din Alba Iulia, el cerând eliminarea plății contribuției la asigurările sociale de sănătate (CASS) pentru persoanele care nu au venituri.

greva fiscala Alba Iulia03

Andrei Ghib din Alba Iulia, în vârstă de 30 de ani, a spus că va protesta, pașnic, în fiecare zi, în fața sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice – Alba, până la eliminarea prevederii din noul Cod Fiscal prin care inclusiv persoanele fără venituri sunt obligate să plătească CASS.

Acesta consideră prevedea ”o măsură abuzivă” și opinează că persoanele care vor plăti CASS și nu au venit vor fi acuzate ”de evaziune fiscală pentru că nu au declarat veniturile”, iar cele care nu vor plăti contribuția vor fi ”executate silit”.

”În grevă fiscală sunt din 1 ianuarie, dar aici am început să vin din 16 februarie. De la începutul anului sunt în grevă fiscală și nu plătesc taxe nici direct, nici indirect, făcând cumpărături sau accesând servicii”, a precizat Ghib.

Protestul constă în simpla sa prezență, de luni până joi, între orele 10.00-16.00, respectiv vineri, între orele 10.00-14.00, el ținând cont de programul funcționarilor de la Finanțe. Pentru a-și arăta nemulțumirea, Andrei Ghib și-a legat de gât, cu un șnur, o pancartă de carton pe care scrie ”grevă fiscală” și are în mână buletinul, pentru a fi oricând legitimat, respectiv Constituția României. Pentru a-și arăta patriotismul el vine îmbrăcat cu o vestă în culorile drapelului național.

Totodată, protestatarul consideră că ”autoritățile fac abuzuri zi de zi și încalcă legea și Constituția”, chiar dacă au jurat că le vor respecta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea