Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PROTEST: 50 de sindicaliști au pichetat Prefectura Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doar aproximativ 50 de sindicaliști au fost prezenți la protestul organizat astăzi, în fața Prefecturii Alba. Printre aceștia au fost și reprezentanți ai sindicatul Sanitas, singura formațiune ce face parte din alt bloc sindical, care s-a afiliat la acțiunile organizate în această săptămână de Cartel Alfa.

Potrivit liderilor de sindicat, protestul a fost mai mult unul simbolic pentru ca a fost vorba, de fapt, de o pichetare, fiecare sindicat trimițându-și reprezentanți.

Acţiunea de  astăzi se încadrează în contextul protestelor declanşate la nivel naţional de Cartel Alfa, în colaborare cu celelalte confederaţii reprezentative la nivel naţional. La nivelul judeţului Alba ne aflăm în stradă astăzi, sindicate din filiala Alba a Cartel Alfa şi filiala Sanitas Alba din cadrul CNSLR Frăţia. Principala revendicare pe care o avem este modificarea Legii 62/2011 a dialogului social, lege pe care membrii actualului Guvern, când se aflau în opoziţie, au promis că o vor abroga în momentul în care vor ajunge la putere. Pe lângă această revendicare mai avem și altele, foarte importante pentru noi, de exemplu stoparea privatizării companiilor strategice, creşterea salariului minim pe economie la 850 de lei începând din luna ianuarie 2013, deblocarea posturilor din sistemul bugetar, crearea de locuri de muncă pentru că actualul legistlativ a promis acest lucru, dar vedem că acestea se diminuează. Sperăm ca acest mesaj al nostru să fie recepţionat ca atare de Guvern şi în cel mai scurt timp să vedem modificărea legistlaţiei actuale care este subiectivă şi doar în avantajul angajatorului”, a declarat preşedintele Cartel Alfa Alba, Ioan Petruţ.

Reprezentanții sindicaliștilor au avut și o întâlnire cu subprefectul de Alba, Cornel Murg, căruia i-au prezentat revendicările pentru a fi transmise Guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea