Proprietarii afectaţi de pagubele produse de urşi vor primi bani de la stat: Condiții pentru finanțarea de 15.000 de lei pentru a monta garduri electrice
Proprietarii afectaţi de pagubele produse de urşi vor primi finanțare de la stat de 15.000 de lei pentru a monta garduri electrice. Totul vine ca urmare a numărului crescut de victime şi pagube, produse de animalele sălbatice.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că din Fondul pentru Mediu vor fi finanţate sisteme de protecţie împotriva urşilor, persoanele fizice, asociaţiile, persoanele juridice sau instituţiile publice putând beneficia de sume pornind de la 15.000 de lei pentru montarea de garduri electrice în zonele unde animalele îşi fac apariţia frecvent.
Pentru acordarea ajutorului Ministerul va lua în calcul numărul atacurilor, valoarea pagubelor şi densitatea numărului de urşi. Persoanele fizice pot primi până la 15.000 de lei iar firmele până la 50.000 de lei.
Autorităţile locale pot accesa de două ori mai mult iar instituţiile centrale care deţin suprafeţe ce trebuie protejate pot accesa 5 milioane de lei.
Cele mai recente cifre arată că în pădurile din România mai trăiesc în prezent între 7500 şi 8000 de urşi bruni. În ultimii doi ani aproximativ 500 de urşi au fost alungaţi după ce s-au apropiat de zonele locuite.
Cele mai multe probleme cauzate de urşi au fost semnalate în judeţele Braşov, Harghita, Prahova, Argeş şi Bacău. În ultimii 4 ani statul susţine că a plătit peste 21 milioane de lei pentru pagubele provocate de urşi.
Sursa: observatornews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Subvenția la motorină 2025, în agricultură: Condiții de acordare și documente necesare Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a făcut luni o serie de precizări în ceea ce privește subvenția pentru motorina utilizată în agricultură în 2025. Potrivit reprezentanților APIA, cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum o zi
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum o zi
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!