Rămâi conectat

Politică Administrație

Promovare turistică de 130.000 de euro la Albac

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Administrația locală din Albac derulează un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), ce cuprinde: înființarea unui centru local de informare turistică la Albac, construirea unui refugiu turistic la Sohodol, amenajarea traseului turistic Cheile Albacului – Sohodol și înființarea unui serviciu pentru promovarea și dezvoltarea turismului rural la nivelul comunelor Albac, Horea și Vadu Motilor.

Pentru implementarea proiectului a fost lansată pe SEAP licitația pentru realizarea lucrărilor la aceste obiective, valoarea estimativă a contractului fiind de 582.462 de lei fără TVA (aproximativ 130.000 de euro).

Conform memoriului de arhitectură din documentația de atribuire ”Comuna Albac reprezintă poarta sud-estică de intrare în Parcul Natural Apuseni și în Situl Natura 2000 RO SCI0002 Apuseni și RO SPA 0081 Munţii Apuseni – Vlădeasa. De asemenea satele cu specificul moţesc de sate răsfirate, cu case izolate împrăștiate pe culmi, prin poiene creează senzaţia de unicitate a zonei. Pe teritoriu celor trei comune se găsesc obiective de certă valoare turistică: în Albac – 6 obiective istorice, culturale şi religioase și 2 obiective naturale de interes turistic; în Vadu Moţilor – 6 obiective istorice, culturale şi religioase; în Horea – 4 obiective istorice, culturale şi religioase și 3 obiective naturale de interes turistic. Ariile naturale protejate din imediata apropiere a comunelor Albac, Horea și Vadu Moţilor sunt: Parcul Natural Apuseni; Situl Natura 2000 de Importanţă Comunitară Apuseni; Aria de Protecţie Specială Avifaunistică Padiş –Muntele Vlădeasa; rezervaţiile naturale Cheile Albacului, Cheile Mîndruţului, Peştera Dârninii, Izbucul Mătişeşti, Cheile Ordâncuşii, Ghețarul de la Scărișoara”.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea gradului de atracţie turistică a localităţilor din aria respectivelor comune și creșterea numărului de vizitatori ai pensiunilor și a gradului de înnoptare.

Foto: infopensiuni.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea