Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul Statutului elevului, document ce reglementează drepturile și obligațiile elevilor, lansat în dezbatere publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul Statutului elevului, document ce reglementează drepturile și obligațiile elevilor înmatriculați în instituțiile de învățământ de stat, particular sau confesional, a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Stimulent-elevi.studentiMENCS mai precizează că toți cei interesați să se implice în acest dialog public sunt invitați să transmită pe adresa de e-mail [email protected] propuneri și observații vizând structura și conținutul documentului lansat în dezbatere publică.

„Proiectul a fost elaborat de Ministerul Educației în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor și alte organizații reprezentative ale elevilor și este fundamentat pe respectarea valorilor comunității școlare și ale sistemului educațional: accesul liber și gratuit la educație de calitate, libertatea de expresie, dreptul de a beneficia în mod echitabil de resursele materiale și educaționale furnizate de sistemul educațional, onestitatea intelectuală, sprijinirea gândirii critice, respectarea demnității tuturor membrilor comunității școlare, respectiv deschiderea instituțională pentru schimbări constructive”, se arată într-un comunicat al MENCS transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit acestui proiect, drepturile elevilor au fost structurate în următoarele categorii: educaționale, de asociere și exprimare, drepturi și modalități de recompensare. Documentul prevede, de asemenea, îndatoriri, interdicții și sancțiuni pentru încălcarea de către elevi, în incinta unității de învățământ, a prevederilor statutului sau a prevederilor explicite din actele normative în vigoare, în funcție de gravitatea acestora.

„Un statut al elevului reprezintă un demers necesar în asumarea de către comunitatea școlară a rolului pe care trebuie să îl aibă elevii în sistemul național de educație. Ce este important: proiectul vine atât cu drepturile, cât și cu obligațiile pe care aceștia le au. Statutul a fost elaborat în întâlniri succesive cu reprezentanții elevilor și îmi doresc ca la finalul consultării publice să avem un document robust, reprezentativ pentru învățământul preuniversitar”, a declarat ministrul Educației, Adrian Curaj, potrivit comunicatului citat.

Colectarea opiniilor și a sugestiilor pe marginea proiectului de statut se va desfășura în perioada 17 iunie — 4 iulie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea