Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul „Prevenirea Abandonului Școlar” se reia în Alba: Alimente, rechizite și produse de igienă pentru elevii din mediile defavorizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul „Prevenirea Abandonului Școlar” se reia în Alba: Alimente, rechizite și produse de igienă pentru elevii din mediile defavorizate

312 copii din județul Alba, proveniți din medii defavorizate, sunt stimulați în mod concret pentru a finaliza anul școlar, odată cu reluarea în mediul online a procesului învățământ.

Săptămânal, ei vor primi pachete alimentare în valoare de 60 lei, iar lunar vor primi rechizite și produse de igienă în valoare de 90 lei. Pe perioada a patru săptămâni, valoarea totală a acestor pachete se ridică la peste 100.000 lei, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, potrivit basilica.ro.

În același timp, copiii care doresc, pot beneficia de consiliere psihologică sau familială prin specialiștii Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”.

Acest ajutor este posibil prin reluarea proiectului „Prevenirea Abandonului Școlar”, finanțat prin Fundația HEKS/EPER România, care este din anul 2015, alături de Fundația FAER Reghin, un partener implicat constant în prevenirea abandonului școlar a copiilor aflați în stare de vulnerabilitate socială. Proiectul, suspendat în perioada Stării de Urgență, reprezintă totodată și rodul implicării a șase primării din județul Alba: Ighiu, Sântimbru, Sebeș, Aiud, Berghin și Rădești.

„Ne bucurăm să venim în ajutorul copiilor care se străduiesc acum să recupereze cât mai mult din informațiile școlare rămase nepredate, în condiții neobișnuite și aflați sub o puternică presiune psihică determinată de epidemia coronavirusului, cu atât mai mult cu cât ei se confruntă și cu mari probleme sociale sau familiale. Ne dorim ca acest ajutor concret să fie un semn de solidaritate față de greutățile prin care copiii trec și de apreciere a efortului pe care ei îl fac”, a declarat Daniela Truța, director executiv al Asociației „Filantropia Ortodoxă Alba”.

În județul Alba, proiectul este coordonat de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, organizație nonguvernamentală de utilitate publică, ce funcționează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

Asociația este model de bune practici în activitatea socială și educațională, având peste o mie de copii beneficiari ocrotiți în case de tip familial, centre de zi, centre educaționale și de prevenire a abandonului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Forțe proaspete în cadrul Jandarmeriei Alba. Nouă elevi s-au alăturat colectivului Inspectoratului Județean „Avram Iancu” Începând din 18 martie, nouă elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani și „Petru Rareș” Fălticeni, s-au alăturat pentru primul stagiu de practică la Inspectoratul Județean „Avram Iancu.” În perioada 18 martie – 26 aprilie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea