Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul Alba Iulia Capitală Culturală Europeană 2020 – un ţel ce poat fi atins

Publicat

în

*spune David Hay, manager general AFI Europe

Miercuri, 23 mai, dimineaţa, în salonul de protocol al Hotelului Cetate s-a desfăşurat o conferinţă de presă în cadrul căreia preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa i-a prezentat pe delegaţii AFI Europe, cel mai mare investitor israelian din România (523 milioane de euro investiţi până în prezent în dezvoltări imobiliare). Aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a fi parte a proiectului Alba Iulia, Capitala Culturală Europeană 2020. Grupul AFI a fost reprezentat de David Hay – Director General (General director și CEO) pe România și Lituania și Tal Roma – Director de investiţii (Business Development Manager).

 În discursul de prezentare, Cornel Comşa a precizat că această acţiune nu a fost una pur electorală ci o evidentă demonstraţie de implicare concretă a PP-DD Alba în viaţa cetăţii pentru că “politica nu se face doar cu lovituri sub centură sau critici”. În plus, Comşa a mai scos în evidenţă faptul că atragerea acestor investitori la Alba Iulia este o dovadă vie a faptului că PP-DD este şi un partid al elitelor şi un partid al maselor, infirmând etichetele descalificante puse deja de concurenţii de orice fel. “PP-DD este şi un partid al maselor, al cartierelor dar şi un partid al elitelor, toţi acelaşi popor român!” a subliniat Comşa.

Elit - Gustul Desăvârșit

  David Hay, directorul general al AFI pentru România şi Lituania a spus că a vizitat Alba Iulia, Cetatea şi acum nu înţelege cum toată lumea a vorbit până acum numai de Sibiu în condiţiile în care Alba Iulia este un “giuvaer” ce trebuie doar pus în valoare pentru ca şi cetăţenii săi să cunoască bunăstarea adusă de acesta. “Când Cornel Comşa ne-a invitat la Alba Iulia mi s-a părut doar o provocare, dar mi-am dat seama că acesta este un obiectiv realizabil. AFI se poate impliva în proiectul Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020 pe care îl considerăm fezabil, un ţel ce poate fi atins” a precizat David Hay. David Hay a mai subliniat că AFI nu este o societate de caritate care doar să vină la Alba Iulia cu un TIR de ajutoare, dar garantează că pentru fiecare euro investit în acest proiect albaiulienii ar putea câştiga doi, prin tot ceea ce înseamnă viaţa redată Cetăţii: turism, locuri de muncă, investiţii.

  Candidatul PP-DD la Primăria municipiului Alba iulia, Dorin Şerdean,  a reiterat priorităţile sale pentru Alba Iulia, priorităţi susţinute de investitorii străini: conurbaţia Alba Iulia – Sebeş- Teiuş (cu  câteva comune limitrofe). “Scopul este acela de a atinge cifra de 100.000 locuitori şi de a deveni mai uşor eligibili în accesarea fondurilor şi proiectelor europene şi în atragerea marilor investitori, pentru încheierea parteneriatelor publice private, în consecinţă pentru creşterea numărului locurilor de muncă. Adică, dacă pot să aduc la masa negocierilor parteneri mari care să susţină financiar proiectele, Deutsche Bank, BRD, fonduri de investiţii etc., atunci trebuie să le oferim proiecte mari. Să vă dau un exemplu de proiect mare: un proiect de cogenerare producţie de energie electrică şi termică (deci curent şi căldură) prin arderea gunoaielor. Toate deşeurile vor fi colectate, sortate şi transformate în energie” În acest context, Cornel Comşa a declarat că italienii de la firma “a2a”  vor veni pe 30 mai a.c. la Alba Iulia. “Adepţii şi producătorii energiei verzi, aceşti italieni vor da un aer de secol…22! municipiului Alba Iulia. Coenergia produsă de aceştia, prin arderea deşeurilor, va scădea serios costul facturilor albaiulienilor” a spus Comşa.

  Tal Roma, directorul de investiţii al AFI Europe a mărturisit că este pentru prima dată când vizitează municipiul Alba Iulia. Fără să incrimineze direct lipsa de promovare a municipiului Alba Iulia, Tal Roma a bătut şaua să priceapă…restul spunând că în toţi anii de când investeşte în România a auzit şi a vizitat mai multe locaţii din Transilvania, dar nu Alba Iulia. “Am vizitat Braşovul, Sighişoara, Branul, Sibiul dar niciodată nu am primit informaţii care să mă direcţioneze către Alba Iulia ca o posibilă zonă turistică de investiţii. Dezvoltarea municipiului Alba Iulia decolează în momentul în care acest oraş şi-a depus candidatura, cu succes, pentru titlul de Capitală Culturală Europeană – 2020. Nominalizarea este punctul de start în dezvoltarea oraşului: agenţiile de turism, mass-media internaţională îl va include automat pe harta Europei” a precizat Tal Roma. Acesta a mai explicat că autostrada care se construieşte – indiferent de câte amânări cunoaşte termenul de finalizare – reprezintă legătura concretă a municipiului Alba Iulia cu Europa, cu investitorii.

  Vicepreşedintele PP-DD Ion Marincaş, candidatul acestui partid la funcţia de preşedinte al CJ Alba şi-a afirmat suportul şi încrederea în investitorii de la AFI Europe, precizând că obiectivul său este acela de a asigura o dezvoltare echilibrată în tot judeţul.

 Preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa a explicat şi rolul pe care îl vor avea în crearea şi consolidarea unei zone metropolitane, şi investitorii de la Shanghai Construction Group – cea mai mare corporaţie de construcţii din lume. “Ne-am întâlnit zilele trecute la Bucureşti cu domnul Richard Jiang, directorul diviziei pe România. L-am invitat să vină aici şi să oferim un proiect de dezvoltare metropolitană pentru Alba Iulia, în vederea dosarului de candidatură” a spus Comşa. “Între criteriile existente, de fapt cel mai important pentru ca dosarul privind candidatura unui oraş, al unei comunităţi, de a obţine acest drept, este implicarea 100% a autorităţilor locale, deci implicarea instituţională, politică, administrativă şi financiară. Nici primarul actual Mircea Hava şi nici Ion Dumitrel nu au manifestat vreun interes faţă de acest proiect. Ba, mai mult, Hava mi-a zis că acestea sunt firme iluzorii. Poate că pentru el este reală doar Elis Pavaje. Dar investitorii sunt aici, în faţa dumneavoastră. Sunt reali şi vor să investească în Alba Iulia” a comentat Comşa.

 Cornel Comşa şi-a arătat încrederea că Proiectul “Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020” îşi va continua implacabil drumul spre concretizare, după 10 iunie, când va primi girul politic şi administrativ al noului primar. Lupta pentru concretizarea acestui proiect va continua şi prin Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia şi prin consilierii judeţeni din Alba: “Alături de un alt partid, după alegerile locale, vom crea o majorităţi în aceste consilii, majorităţi care vor promova şi vor milita pentru concretizarea acestui proiect. Alba Iulia şi locuitorii săi merită să fie mândri în 2020 de o Capitală Culturală Europeană!” a concluzionat Cornel Comşa.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

FOTO| Copiii din centrele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat sinceritatea. Aspectele importante ale acestei virtuți în societate

Publicat

în

FOTO| Copiii din centrele sociale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat sinceritatea. Aspectele importante ale acestei virtuți în societate

În cadrul „Sărbătorilor copilăriei”, copiii din centrele sociale și educaționale ale Eparhiei de Alba Iulia au celebrat, în perioada 9-13 mai, sinceritatea.

În cea de a doua săptămână a lunii mai, atenția copiilor din așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei, dar și atenția elevilor înscriși în proiectul „Prin Educație Spre Vocație!” s-a focusat pe tematica sincerității. Aceasta le-a fost prezentată copiilor ca un mod de exprimare a adevărului despre propriile noastre gânduri și sentimente.

Prin intermediul activităților desfășurate în această perioadă, sinceritatea a fost văzută ca o caracteristică absolut necesară pentru dezvoltarea durabilă a legăturilor sociale. Din acest motiv, cei mici și-au însușit cunoștințe legate de caracterul indispensabil al sincerității în relațiile interumane. Totodată, s-au făcut cunoscute aspectele importante ale acestei virtuți în societate și recompensele pe care aceasta le oferă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Copiii au participat la activități în cadrul cărora au prezentat o calitate pe care o dețin și pe care o consideră importantă. Scopul acestor activități a fost ca fiecare copil să fie sincer, în primul rând, față de propria lui persoană, ca mai apoi, să fie sincer și față de cei de care este înconjurat.

Cristina Costan, cadru didactic la Școala Gimnazială „Demetriu Radu” Rădești, a surprins câteva momente importante din această săptămână: „În această săptămână am discutat despre sinceritate, o valoare care este mult râvnită și destul de greu de atins de mulți dintre noi. Am desfășurat activități tematice, printre care și activitatea care poartă denumirea „Ce îmi place mie!” prin intermediul căreia am descoperit modul în care se văd copiii, un mod chiar real, destul de sever de a se vedea. De asemenea, am desfășurat jocuri prin care ei s-au cunoscut mai bine, dar prin care și-au cunoscut și colegii”.

Cornelia Milea, învățătoarea în cadrul Școlii Gimnaziale Demetriu Radu” Rădești a subliniat importanța lecturii și morala pe care fiecare istorisire le oferă. „În perioada 9-13 mai am evidențiat săptămâna sincerității, săptămâna adevărului, săptămâna introspecției, a autocunoașterii. Activitățile s-au pretat la copii, care sunt în primii pași în a spune adevărul, pentru că nu poate să-l îmbrace într-o formă falsă. Lectura despre sinceritate a conținut și exemple opuse, despre minciună și a surpins efectele ambelor situații asupra relațiilor noastre.”

În cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, toate în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”. Aceste așezăminte își desfășoară activitatea sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea, proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat din Șona, prins MANGĂ de beat la volan, de polițiști: Ce alcoolemie avea

Publicat

în

Bărbat din Șona, prins MANGĂ de beat la volan, de polițiști: Ce alcoolemie avea

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 19.45, polițiștii rutieri din Blaj au depistat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Șona, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de furtuni și vânt puternic în Alba, până miercuri seara. Zonele vizate

Publicat

în

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de furtuni și vânt puternic în Alba, până miercuri seara. Zonele vizate

ANM a emis atenționări Cod Galben de furtuni și vânt puternic pentru județul Alba și alte zone din țară, până miercuri.

COD GALBEN: de marți, 17 mai, ora 14.00 până miercuri, 18 mai, ora 6.00 – instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia.

Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

Elit - Gustul Desăvârșit

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

COD GALBEN: miercuri, 18 mai, orele 6.00-21.00 – intensificări susținute ale vântului

Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55-70 km/h.

Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90-100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45-55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare