Rămâi conectat

Curier Județean

Proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri la Teiuș: Bust al martirului Ion Arion, manifestare culturală dedicată martirului Ion Arion și un Monument al soldatului român

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectele dedicate Centenarului Marii Uniri la Teiuș sunt un bust al martirului Ion Arion, o manifestare culturală dedicată martirului Ion Arion și un Monument al soldatului român.

Centenarul Marii Uniri este un eveniment de care se preocupă și administrația din orașul Teiuș. În cinstea evenimentului aici se va realiza un monument, un bust al martirului Ion Arion, o manifestare culturală dedicată martirului intitulată ”Ion Arion, patriot și martir al neamului”, dar și un Monument al soldatului român, ca un omagiu adus soldaților români căzuți pe câmpurile de bătălii, dar și eroilor teiușeni. ”Ne dorim să finalizăm totul până la 1 Decembrie, iar bustul martirului Ion Arion să îl inaugurăm în noiembrie”, a declarat primarului orașului, Mirel Vasile Hălălai.

Ion Arion a murit, la vârsta de 24 de ani, după ce a fost împușcat de mai multe ori în zona pieptului, focurile fiind trase de la etajul Gării din Teiuș, dar și dintr-o garnitură de tren germană aflată pe linia cinci. Rănitul a murit până când trenul a ajuns de la Teiuș la Alba Iulia.

În memoria martirului Ion Arion, în anul 1994, în Stația CFR Teiuș a fost amplasată o placă comemorativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea