Rămâi conectat

Curier Județean

PROIECT: Se măresc tarifele pentru serviciile funebre prestate în Cimitirului Municipal Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia programată pentru marți, 26 septembrie, se află un proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile funebre prestate în Cimitirului Municipal.

Este vorba despre o creștere a acestor tarife, solicitată de administratorul cimitirului, firma PROMETEU SRL, care motivează că ”La data de 24 mai 2011, momentul intrării în vigoare a HCL 156/2011 (prin care se stabileau tarifele de servicii de pompe funebre prestate în Cimitirul Municipal, precum şi valoarea taxei de folosinţă aferente unui loc de înhumare), salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată era în cuantum de 670 lei lunar, urmând ca după creşteri salariale graduale, începând cu data de 1 februarie 2017 să fie în cuantum de 1.450 lei lunar, fiind înregistrată în acest sens o creştere cu 780 lei, adică cu 116%. De asemenea, în tot acest interval de timp, s-au înregistrat creşteri ale preţurilor energiei electrice şi ale tarifelor de salubrizare şi al tarifelor apă-canal”.

În consecință, sunt propuse următoarele tarife:

1. Săpat groapa – 375 lei
2. Tarif gropari(închiriat dolii, funii, tras clopot, transport şi lăsat decedat în groapă) – 300 lei
3. Închiriat capela – 5 lei/oră
4. Deschis-închis placa — 200 lei
5. Pregătire ceremonie (amenajat masa pt. ceremonie, instalat prapori, legat prosoape, lumânări, instalaţie sonorizare) – 100 lei
6. Manipulare sicriu în cimitir (depunerea la capelă, scoaterea din capelă şi transportul Ia maşina mortuară – pentru înmormântările ce nu au loc în Cimitirul Municipal) – 100 lei
7. Deshumare (pentru 1 persoană) – 350 lei
8. Capac frigorific – 75 lei/zi
9. Întreţinerea cimitirului – 30 lei/loc/an.Curăţarea propriu-zisă a mormântului se va face numai la solicitarea aparţinătorilor, contra unor tarife diferenţiate, stabilite de comun acord cu administratorul cimitirului(o singură curăţare, pachete de 2-4-6 curăţări/an).

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali, noile tarife vor intra in vigoare, cel mai probabil, începând cu luna octombrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea