Rămâi conectat

Societate

Proiect marca „Inter-Art”, la Festivalul Internaţional „Lucian Blaga”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    Proiectul, unic prin modul în care (re)definesc imaginea şi cuvântul în alcătuirea unei cărţi – obiect cultural, cuprinde o expoziţie de artă plastică, purtând semnătura lui Ştefan Balog, intitulată „Cântecul focului”, precum şi lansarea de carte: „Atingerea singurătăţii”, de Ioan Hădărig. Volumul a fost tipărit în două ediţii: prima formată din 100 de exemplare (numerotate de la 1 la 100) cuprinzând fiecare 10 gravuri originale, semnate de Ştefan Balog, cu o copertă pe care figurează o gravură originală a aceluiaşi autor, precum şi un poem în manuscris original semnat de Ioan Hădărig. Cea de-a doua ediţie tipărită păstrează dimensiunile şi cararcteristicile ediţiei de lux. Cartea, dedicată memoriei lui Lucian Blaga, reprezintă un proiect „Inter-Art”, finanţat de Consiliul Judeţean Alba, prin Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” din Alba Iulia, având o prefaţă semnată de conf.univ.dr. Diana Câmpan şi o postfaţă semnată de  conf.univ.dr. Eugeniu Nistor.
Expoziţia de artă plastică, pornind de la reinterpretarea misterului blagian al cuvântului prin imagine, va avea vernisajul duminică, 6 mai, 2012, ora 17,30 la Galeria de Artă a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi va fi prezentată de Gabriel Rustoiu, directorul general al Muzeului Naţional al Unirii, de către doamna Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” şi de către conf.univ.dr. Diana Câmpan. Lansarea de carte va avea loc în cadrul aceluiaşi eveniment, respectiv în cadrul vernisajului expoziţiei. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului și lui Hristos Cel Înviat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului și lui Hristos Cel Înviat Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului, este prăznuită anul acesta pe 21 aprilie. Nu are dată fixă. Ea este trecută în calendar în vinerea din Săptămâna Luminată, prima după Sfintele Paști. La originea acestei sărbători se află o minune petrecută în apropierea Constantinopolului. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea