Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”.

La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale de muncă, respectarea normei de hrană, dar și bani pentru zilele lucrate în weekend sau de sărbători legale.

Citește și: Polițiștii locali ies la protest în fața Guvernului. Vor bani pentru zilele libere lucrate şi condiţii mai bune de muncă

 

„Domnilor guvernanți, domnilor din factorul politic, unde sunt salariile extrem de mari ale polițiștilor locali? Vom continua protestele în funcție de ce vor transmite reprezentanții Guvernului.

Dacă până pe 6 iunie nu vom primi niciun semnal de printate Guvernului, vă propun ca 7, 8 și nouă, tot ce înseamnă polițistul local să intre în greve de avertisment odată cu alegerile locale”, a spus Eugen Tone, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Poliţiştilor Locali.

„Nu cedăm” | Poliţiştii locali ameninţă Guvernul că fac grevă în 9 iunie, ziua alegerilor

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România solicită aplicarea condițiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali; acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009 și acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de weekend și sărbători legale. De asemenea, sindicaliștii cer și modificarea prevederilor OUG nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei „1 post/1000 locuitori” cu „1 polițist local/1000 locuitori”.

Potrivit BNS, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate, prin campania intitulată „șinoiexistăm”, scrie mediafax.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie

Bogdan Ilea

Publicat

în

WhatsApp anunță schimbări importante: Noile funcții disponibile din luna iunie Una dintre cele mai importante rețele de socializare, WhatsApp, urmează să facă niște schimbări importante în aplicație, începând din luna iunie. Noi canale în actualizări De la introducerea canalelor, WhatsApp a continuat să dezvolte noi funcții cu scopul de a se apropia și mai mult […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea