Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei preliminare, la Tribunalul Alba, în 18 aprilie 2024.

Cauza urmează să intre în procedura de cercetare judecătorească la instanța din municipiul Blaj. Potrivit rechizitoriului, Marian Ș., aflat în prezent în Penitenciarul Giurgiu, după o înțelegere prealabilă cu o persoană rămasă neidentificată, a indus-o în eroare o vârstnică, care a plătit o sumă importantă de bani.

Citește și: SCANDAL într-o locuință din localitatea Vinerea. Bărbat REȚINUT după ce și-a agresat soția. S-a ales cu dosar penal și ordin de protecție provizoriu

„Persoana rămasă neidentificată a contactat-o telefonic pe aceasta, s-a prezentat ca fiind fiul acesteia și apoi, pretinzând calitatea de procuror, iar sub pretextul că fiul persoanei vătămate a provocat un accident, a determinat-o să dea în aceeași zi suma de 4.250 de euro inculpatului, reprezentând contravaloarea unor despăgubiri fictive ce ar fi trebuit să fie oferite rudelor persoanei accidentate”, se precizează în documentul procurorilor.

Victima acestuia a decedat, astfel încât s-a dispus introducerea în cauză a moştenitorului acesteia. Inculpatul a precizat că fapta s-a prescris, însă judecătorul nu a fost de acord.

„Eventuala intervenţie a prescripţiei răspunderii penale nu poate fi analizată în cursul camerei preliminare deoarece excede obiectului camerei preliminare, fiind o cauză de înlăturare a răspunderii penale care poate fi analizată odată cu fondul cauzei. Prin raportare la data comiterii presupusei infracţiuni, la data emiterii ordonanţei prin care s-a procedat la punerea în mişcare a acţiunii penale şi la aducerea la cunoştinţa inculpatului a învinuirii, la data emiterii rechizitoriului se constată că nu era împlinit termenul prescripţiei răspunderii penale, revenind instanţei să analizeze intervenirea acesteia la momentul la care se va împlini”, se precizează în încheierea Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 44 de ani din Zlatna prins BEAT la volan: Avea o alcoolemie de 0,42 mg/l

Bogdan Ilea

Publicat

în

Șofer de 44 de ani din Zlatna prins BEAT la volan: Avea o alcoolemie de 0,42 mg/l În dimineața de 19 mai, polițiștii din Zlatna au depistat un bărbat din oraș, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. Este cercetat de către oamenii legii pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului. Citește și: SCANDAL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea