Rămâi conectat

Actualitate

Proiect la Senat: Acționarii sau administratorii firmelor intrate în insolvență să nu mai poată înființa, temporar, alte societăți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un proiect legislativ depus la Senat ar putea modifica Legea societăților nr. 31/1990, astfel încât  administratorii și acționarii societăților care au intrat în procedura de insolvență sau faliment să nu mai poată înființa alte firme până la soluționarea juridică a procedurii.

Cei care au inițiat proiectul legislativ susțin că statul a încercat, prin diferite ordine de ministru sau dispoziții, să apere interesele angajaților societăților care ajung să intre în insolvență sau faliment, numai că practica nu este unitară:

“Intenția legiuitorului a minimalizat șansele unei protecții eficiente a participanților la raporturile comerciale implicate în funcționarea societăților comerciale, afectând în mare măsură foarte multe societăți care au avut raporturi comerciale și societăți care prin rea-credință au ajuns în insolvență sau faliment în interesul propriu al administratorilor și acționarilor”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Legea societăților nr. 31/1990, după art. 283 se introduce un nou articol, art. 2831, cu următorul cuprins:

“(1) Administratorului și acționarilor care au adus o societate în insolvență sau în faliment li se interzice să deschidă o altă societate până la finalizarea procedurilor prevăzute în legislația în vigoare.

(2) Ministerul Finanțelor Publice va publica pe site lista cu societățile pe județe, care sunt în faliment sau în insolvență.”

Proiectul legislativ este în dezbaere publică de urgență la Senat, care este prima cameră sesizată.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea