Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect la Ministerul Muncii: Concediu 3 luni pentru salariații care vor să adopte un copil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Salariații din România ar putea să beneficieze de un concediu de acomodare pe durata perioadei în care li se va încredința un copil în vederea adopției, conform unui proiect de lege lansat, marți, în dezbatere publică de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV).

adoptieadoptiePropunerea de act normativ – prin care s-ar putea aduce modificări semnificative la Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției – prevede că acest concediu ar urma să aibă o durată de cel mult 90 de zile, timp în care salariatul va primi și o indemnizație lunară. Perioada în care angajații se vor afla în noul concediu va fi considerată vechime în muncă.

Concediul de acomodare și indemnizația vor fi acordate la cerere, pentru persoanele care vor să adopte un copil, aceste drepturi urmând să fie stabilite și acordate din ziua următoare celei în care este pusa în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea