Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiect de modificare a unor taxe locale în Alba Iulia – 500 de lei taxa de divorț la Starea Civilă, în 2017. VEZI ce se mai schimbă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor aproba, în ședința din 31 ianuarie, un proiect de hotărâre ce vizează modificarea HCL nr. 354/2016 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2017.

directia taxe si impozitePotrivit raportului de specialitate întocmit de Direcţia de Venituri Primăriei Alba Iulia se propun următoarele modificări:

– La art. 6 alin. (6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(6) în cazul extinderii, îmbunătăţirii, desfiinţării parţiale sau al altor modificări aduse unei clădiri existente, inclusiv schimbarea integrală sau parţială a folosinţei, care determină creşterea sau diminuarea valorii impozabile a clădirii cu mai mult de 25%, proprietarul are obligaţia să depună o nouă declaraţie de impunere la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data modificării respective şi datorează impozitul pe clădiri determinat în noile condiţii începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.

– La art. 32 alin. (10) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(10) Taxe pentru eliberare autorizaţii speciale de acces în zone cu restricţii de tonaj sunt cele prevăzute în tabelul de mai jos:
tabel taxe
– La art. 35 dupa alin. (2) se introduce alin. (21) care va avea următorul cuprins:
(21) Taxa divorţ – 500 lei.

– La art. 35 alin. (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(3) Taxe pentru Evidenţa Populaţiei:
– taxă reprezentând contravaloarea cărţii de identitate – 7 lei,
– taxă reprezentând contravaloarea cărţii de identitate provizorie -1 leu/act,
-taxă furnizare date – 4 lei.

– La art. 35 după alin. 3 se introduce alin. (4) care va avea următorul cuprins:
(4) Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, taxele extrajudiciare de timbru prevăzute de Legea nr. 117/1999 cu modificările şi completările ulterioare nu se mai datorează începând cu data de 1 februarie 2017. Taxele prevăzute la alin. (3) se datorează si dupa 1 februarie 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Europarlamentar Victor Negrescu, coordonator PSD Alba: Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. DN 74A, surpat în urma ploilor, consolidat și reparat până la sfârșitul lunii mai „Oamenii din Apuseni au nevoie de fapte. Am locuit în zonă și știu că s-au săturat de vorbe și de pliantele pe care le primesc la fiecare patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea