Proiect de lege: Panouri pe toate clădirile care nu au aviz de la ISU. Ce va scrie pe afișaje
Un proiect legislativ care prevede ca toate clădirile care nu au aviz de la ISU să afișeze la intrare acest lucru pe panouri, este pe ultima sută de metri la Camera Deputaților.
Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost adoptat de Senat la sfârșitul lunii octombrie, iar comisia administrativă din Camera Deputaților a dat raport favorabil, cu unele amendamente, astfel că proiectul va intra la vot cât de curând. Și guvernul a susținut, în punctul de vedere, că inițiativa trebuie promulgată și a adăugat că panourile de informare ar trebui puse și la clădirile aflate în construcție.
Proiectul inițiat de PNL este justificat după incendiul din clubul Bamboo, când peste 40 de persoane au fost rănite, deflagrație care a venit la puțin timp după tragedia din clubul Colectiv. Astfel, inițiatorii cred că informarea consumatorilor și a cetățenilor, prin panouri care sunt vizibile la intrarea într-o clădire, este obligatorie, în caz contrar proprietarii riscând amenzi între 20.000 – 50.000 lei.
«Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu», prevedea panoul de informare, iar literele erau majuscule de culoare GALBEN, de minimum 10 cm pe fundal alb.
Comisia de administrație din Camera Deputaților a modificat forma literelor, dar nu conținutul avertizării, literele fiind de culoare ROȘIE, de minimum 2,5 cm pe fundal alb.
În forma inițială, pentru cei care dețineau autorizația, era valabil un panou de informare cu numărul și data emiterii acesteia, dar această prevedere a fost eliminată. Așadar, proprietarii de cluburi, restaurante, clădiri de birouri, instituții, școli, clădiri în construcție, care au primit autorizația, nu vor avea afișat nici un fel de panou la intrare. Un alt amendament a modificat valoarea amenzilor pentru neafișarea informațiilor pe panou, pentru proprietarii care nu dețin aviz, de la 20.000 lei minimul amenzii, la 2.501 lei și de la 50.000 lei maximul amenzii, la 5.000 lei.
Dacă va fi adoptat și de deputați, proiectul legislativ va merge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare imediat ce va fi semnat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.
sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vești bune pentru angajații din România: Urmează o nouă minivacanță în iunie 2025. Câte zile libere vor avea
Vești bune pentru angajații din România: Urmează o nouă minivacanță în iunie 2025. Câte zile libere vor avea Românii se bucură zilele acestea de minivacanța de 1 Mai 2025, însă mulți dintre salariați se întreabă deja când este următoarea minivacanță? Vestea bună este că nu va trebui să aștepte prea mult, pentru că luna iunie […]
PENSII 2025 | Cine beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările Casei de Pensii
Pensii 2025 | Cine beneficiază de puncte de stabilitate la calculul pensiei. Precizările Casei de Pensii În situația persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani, pentru stagiul de cotizare contributiv care depășește acest plafon se acordă un număr de puncte de stabilitate, precizează Casa Naționbală de Pensii. […]
3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă
3 mai 1975: Nadia Comăneci, o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 ani și jumătate, devenea campioană absolută a Europei și campioană continentală la sărituri, paralele și bârnă În 3 mai 1975, la Campionatul european (feminin) de gimnastică de la Skien, în Norvegia, Nadia Comăneci, la acea vreme o gimnastă necunoscută în vârstă de 13 […]