PROIECT de lege: Firmele care plătesc taxa de drum pentru vecinătatea DN-urilor să fie scutite de plata tarifelor
Agenții economici care desfășoară activități pe o rază de 22 de kilometri din vecinătatea drumurilor naționale (DN-urilor) plătesc taxe de drum suplimentare față de firmele care au activitatea în celelalte zone, astfel că un parlamentar propune anularea acestor tarife, pe motiv de discriminare.
Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere încasează, conform legilor actuale, tarife de la fiecare autovehicul, astfel că agenții economici cu mai multe mașini, care utilizează și au acces în zona de 22 de km de la DN, plătesc mai multe taxe:
“La aceste entități tariful plătit este dublu, totodată aprovizionarea acestor unități comerciale se realizează tot cu autovehicule de transport marfă, pentru care tariful de utilizare rețea drumuri este achitată de către compania de transport”, mai argumenteaă inițiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.
Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, art. 46, alin. (9) va avea următorul cuprins:
“(9) Pentru amplasarea și accesul în zona drumului, beneficiarul are obligația încheierii cu administratorul drumului public a contractului pentru utilizare și acces în zona drumului public. Agenții economici care desfășoară activitate de comerț și servicii și folosesc zona drumului public pentru acces la proprietăți sunt scutiți de la plata tarifelor pentru utilizare și acces în zona drumului.”
Propunerea legislativă va intra la dezbaterile din Senat în următoarele 30 de zile, timp în care Guvernul și Consiliul Legislativ își vor da avizul pentru proiect.
sursa: legestart.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]