Rămâi conectat

Actualitate

PROIECT de lege: Firmele care plătesc taxa de drum pentru vecinătatea DN-urilor să fie scutite de plata tarifelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenții economici care desfășoară activități pe o rază de 22 de kilometri din vecinătatea drumurilor naționale (DN-urilor) plătesc taxe de drum suplimentare față de firmele care au activitatea în celelalte zone, astfel că un parlamentar propune anularea acestor tarife, pe motiv de discriminare.

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere încasează, conform legilor actuale, tarife de la fiecare autovehicul, astfel că agenții economici cu mai multe mașini, care utilizează și au acces în zona de 22 de km de la DN, plătesc mai multe taxe:

“La aceste entități tariful plătit este dublu, totodată aprovizionarea acestor unități comerciale se realizează tot cu autovehicule de transport marfă, pentru care tariful de utilizare rețea drumuri este achitată de către compania de transport”, mai argumenteaă inițiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, art. 46, alin. (9) va avea următorul cuprins:

“(9) Pentru amplasarea și accesul în zona drumului, beneficiarul are obligația încheierii cu administratorul drumului public a contractului pentru utilizare și acces în zona drumului public. Agenții economici care desfășoară activitate de comerț și servicii și folosesc zona drumului public pentru acces la proprietăți sunt scutiți de la plata tarifelor pentru utilizare și acces în zona drumului.”

Propunerea legislativă va intra la dezbaterile din Senat în următoarele 30 de zile, timp în care Guvernul și Consiliul Legislativ își vor da avizul pentru proiect.

sursa: legestart.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Utilizarea responsabilă a apei în condiții de CANICULĂ EXTREMĂ: Apelul SC APA CTTA SA Alba către consumatori și autoritățile locale

Bera Larisa

Publicat

în

Utilizarea responsabilă a apei în condiții de CANICULĂ EXTREMĂ: Apelul SC APA CTTA SA Alba către consumatori și autoritățile locale Având în vedere temperaturile extrem de mari si codul rosu de canicula, SC APA CTTA SA ALBA face apel către toți beneficiarii serviciului să folosească apa potabilă doar în scopul căruia aceasta îi este destinată! […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea