Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiect de cinci milioane de euro, pentru reabilitarea Palatului Principilor, respins pentru că ”undeva lipsea o hârtiuță”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, luni, că proiectul de cinci milioane de euro, depus pentru reabilitarea unei părți din Palatul Principilor, a fost respins pentru că ”undeva lipsea o hârtiuță”.

Hava DumitrelAdministrația locală a depus contestație, iar Mircea Hava a spus jurnaliștilor, să fie siguri, că așa cum îl știm, ”nu vom rămâne aici”, lăsând să se înțeleagă că se va găsi o soluție pentru reabilitarea acestuia.

”Dacă era depus pe electronic, așa cum ar fi trebuit, nu mai putea să lipsească nicio hârtiuță”, iar astfel nu mai era respins, a explicat edilul.

”Eu sunt sigur că vom face licitație pe acest proiect pentru că este prea bun și Palatul și tot ceea ce vedeți acolo”, a declarat Hava.

Prin acest proiect, cea mai valoroasă parte din Palatul Principilor Transilvaniei, imobil de patrimoniu din secolul al XV-lea care a fost folosit ca sediu și de Mihai Viteazul, s-ar fi putut transforma într-un spațiu expozițional.

Centrul expozițional urma să găzduiască un muzeu al Principatului Transilvaniei, împreună cu alte spații specifice acestei destinații, respectiv o Sală a Dietei, o Sală de judecată, o Sală a paharnicilor, o Sală a gărzilor și o alta a Consiliului princiar. Totodată, urmau să fie create spații administrative și pentru vizitatori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea