Proiect al Fundației Comunitare Alba în competiția ReStart România
U 4 Community este proiectul prin care Fundația Comunitară Alba își propune să mobilizeze și să informeze publicul albaiulian cu privire la nevoile și oportunitățile din oraș, fiind singurul proiect din județul nostru înscris în competiția ReStart România.
În total, peste 100 de proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în concurs, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5.000 de dolari.
Competiţia ReStart România se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/RestartRomania unde au şi fost depuse aceste proiecte.
*U 4 Community – instrument online de capacitare proactivă a comunității
Potrivit reprezentanților Fundației, U 4 Community promovează inovația, educația, cultura și oportunitatea economică prin facilitarea conexării nevoie – soluție – sprijin realizate în cadrul unei platforme-suport.
Se vor realiza 4 grupuri tematice (tineret și educație, social, mediu înconjurător, cultură) ca și modalitate de organizare a celor 3 factori promotori ai dezvoltării participative a comunităților din care facem parte pe una din cele 3 inițiative: sesizare nevoie, afirmare inițiative/ nevoie și afirmare susținere prin bursa online a inițiativelor, care va fi gestionată de Fundația Comunitară Alba. În cadrul acestei platforme vor fi provocați să se înscrie membrii comunității, instituții, firme sau ONG-uri, în cadrul tematicii specifice domeniului de activitate.
Cu ocazia înscrierii, fiecare persoană/ instituție/ firmă/ ONG va avea alocată o pagină/ un spațiu pe platforma care va fi creată pentru promovarea inițiativelor care se vor a fi desfășurate în cadrul comunității, promovând astfel inițiative ce vor fi dezvoltate în cadrul comunității, dar și posibilitatea implicării membrilor comunității prin voluntariat, dar nu numai.
În cadrul bursei online a inițiativelor afirmate la nevoile semnalate, Fundația Comunitară Alba va centraliza suportul logistic, expertiza sau sprijinul financiar oferit de actorii din comunitate pentru realizarea inițiativelor. Pentru că principiul folosit întotdeauna de către Fundația Comunitară Alba pentru alocarea resurselor este impactul obținut, inițiativele propuse vor fi votate de membrii comunității, dar și de un comitet/ juriu de specialiști care va evalua cu profesionalism, în fiecare din cele 4 domenii, inițiativele propuse și impactul produs prin soluționarea lor eficientă. De asemenea, Fundația Comunitară Alba va implementa metode moderne (online/ mobil/ etc.) de strângere de capital financiar pentru fiecare din cele 4 domenii abordate, cu posibilitatea alocării resurselor financiare către cele mai importante inițiative din comunitate.
Platforma rezultată în urma proiectului va fi conectată la rețelele de social media, în vederea popularizării ei și a conștientizării rolului fiecărui individ în comunitate, a puterii pe care acesta o deține în dinamica comunității. De asemenea, vor fi implementate sisteme de newsletter și de fidelizare a vizitatorilor. În cadrul procesului de implementare a proiectului vor fi realizate seminarii nonformale de lucru cu membrii ai comunității, instituții, mediul asociativ și cel antreprenorial, prin intermediul unei campanii motivaționale de capacitare a atitudinii proactive.
Acest proiect se va realiza în prima faza, sub aspect de proiect pilot, în cadrul municipiului Alba Iulia urmând a fi apoi extins la nivel de județ.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Societate
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]
23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza
Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]