Rămâi conectat

Societate

Proiect al Fundației Comunitare Alba în competiția ReStart România

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

U 4 Community este proiectul prin care Fundația Comunitară Alba își propune să mobilizeze și să informeze publicul albaiulian cu privire la nevoile și oportunitățile din oraș, fiind singurul proiect din județul nostru înscris în competiția ReStart România.

În total, peste 100 de proiecte online pentru rezolvarea unor probleme sociale ale comunităţilor, care pot schimba România, au fost înscrise în concurs, ele urmând să fie votate până la 18 octombrie, după care vor intra în procedura de selecţie pentru o finanţare de 5.000 de dolari.

Competiţia ReStart România se desfăşoară pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/RestartRomania
 unde au şi fost depuse aceste proiecte.

*U 4 Community – instrument online de capacitare proactivă a comunității

Potrivit reprezentanților Fundației, U 4 Community promovează inovația, educația, cultura și oportunitatea economică prin facilitarea conexării nevoie – soluție – sprijin realizate în cadrul unei platforme-suport.

Se vor realiza 4 grupuri tematice (tineret și educație, social, mediu înconjurător, cultură) ca și modalitate de organizare a celor 3 factori promotori ai dezvoltării participative a comunităților din care facem parte pe una din cele 3 inițiative: sesizare nevoie, afirmare inițiative/ nevoie și afirmare susținere prin bursa online a inițiativelor, care va fi gestionată de Fundația Comunitară Alba. În cadrul acestei platforme vor fi provocați să se înscrie membrii comunității, instituții, firme sau ONG-uri, în cadrul tematicii specifice domeniului de activitate.

Cu ocazia înscrierii, fiecare persoană/ instituție/ firmă/ ONG va avea alocată o pagină/ un spațiu pe platforma care va fi creată pentru promovarea inițiativelor care se vor a fi desfășurate în cadrul comunității, promovând astfel inițiative ce vor fi dezvoltate în cadrul comunității, dar și posibilitatea implicării membrilor comunității prin voluntariat, dar nu numai.

În cadrul bursei online a inițiativelor afirmate la nevoile semnalate, Fundația Comunitară Alba va centraliza suportul logistic, expertiza sau sprijinul financiar oferit de actorii din comunitate pentru realizarea inițiativelor. Pentru că principiul folosit întotdeauna de către Fundația Comunitară Alba pentru alocarea resurselor este impactul obținut, inițiativele propuse vor fi votate de membrii comunității, dar și de un comitet/ juriu de specialiști care va evalua cu profesionalism, în fiecare din cele 4 domenii, inițiativele propuse și impactul produs prin soluționarea lor eficientă. De asemenea, Fundația Comunitară Alba va implementa metode moderne (online/ mobil/ etc.) de strângere de capital financiar pentru fiecare din cele 4 domenii abordate, cu posibilitatea alocării resurselor financiare către cele mai importante inițiative din comunitate.

Platforma rezultată în urma proiectului va fi conectată la rețelele de social media, în vederea popularizării ei și a conștientizării rolului fiecărui individ în comunitate, a puterii pe care acesta o deține în dinamica comunității. De asemenea, vor fi implementate sisteme de newsletter și de fidelizare a vizitatorilor. În cadrul procesului de implementare a proiectului vor fi realizate seminarii nonformale de lucru cu membrii ai comunității, instituții, mediul asociativ și cel antreprenorial, prin intermediul unei campanii motivaționale de capacitare a atitudinii proactive.

Acest proiect se va realiza în prima faza, sub aspect de proiect pilot, în cadrul municipiului Alba Iulia urmând a fi apoi extins la nivel de județ.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea