Programul StartUP Nation va continua în 2020: Cine poate aplica din Alba in cadrul programului pentru susţinerea antreprenorilor la început de drum

Paul Voicu - Primar 2020
Programul StartUP Nation va continua în 2020: Cine poate aplica din Alba in cadrul programului pentru susţinerea antreprenorilor la început de drum

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că programul StartUp Nation va reporni în primăvara acestui an, iar bugetul alocat va fi de un miliard de lei. De asemenea, acesta a criticat faptul că există o grămadă de afaceri finanțate prin StartUp Nation, care sunt vândute ulterior pe OLX.

Ajuns la a treia ediţie, StartUp Nation este un program guvernamental pentru susţinerea antreprenorilor la început de drum, care primesc finanţare de 200.000 de lei pentru a înfiinţa o nouă firmă.

ELIT

Vestea proastă pentru antreprenori este că bugetul schemei de finanţare va fi de numai un miliard de lei credit de angajament, adică doar jumătate din bugetul prevăzut iniţial pentru acest program.

Ministrul lasă însă de înţeles că Guvernul ar putea aloca totuşi mai mulţi bani. „La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat programului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute“, a spus Virgil Popescu.

Mihail David - 2020

Ministrul a precizat că vrea să vadă întâi rezultatele ediţiei a doua, pentru a înţelege dacă a avut succes. „Nu vreau să pornim programul dacă nu are succes. Eu am mai zis că în 2018 Start-Up Nation a fost mai mult un program social, care te obliga să ai doi angajaţi şi să plăteşti salarii. Nu vrem asta, vrem să creăm businessuri şi companii“, a precizat pentru ZF ministrul Economiei.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020
Cine poate aplica din Alba

Societățile cu forma de organizare: SRL, SRL-D inființate după data de 30.01.2017.

Nu au datorii la bugetul de stat.

Codul CAEN pe care aplică este activ la data depunerii decontului.

Recent, Guvernul a anunţat schimbări ale modului în care va exista acest program, cu un focus pe inovaţie. Ministrul Economiei a criticat faptul că multe companii finanţate prin StartUp Nation au ajuns să fie scoase la vânzare pe platforma de anunţuri OLX, ceea ce reprezintă „un risc reputaţional extraordinar care îţi dă peste cap tot programul“.

Surse: Adevărul

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...