Rămâi conectat

Economie

Programul Start-Up Nation: Peste 33.000 de aplicanți au depus planuri de afaceri pentru a accesa fonduri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până marţi seara la ora 20.00, momentul închiderii aplicaţie, un număr de 33.514 aplicanţi au depus planuri de afaceri pentru a accesa fonduri prin programul Start-Up Nation 2018, a declarat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Oprea, într-o conferinţă de presă.

„Start-Up Nation 2018 este într-adevăr un fenomen, pentru că 33.514 aplicanţi au depus planuri de afaceri până aseară la ora 20:00, comparativ cu 2017, când au fost 19.297 de aplicaţii trimise, au fost selectate 10.000 de planuri de afaceri, cu care au fost încheiate 8.444 de proiecte şi 7.159 de deconturi au fost plătite”, a arătat el.

Astfel, ca urmare a efortului din 2017, în acest moment în România există 7.159 de companii active, ca urmare a programului Start-Up Nation, a subliniat Oprea.

Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă pe 27 decembrie 2018.

Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea