Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul Rabla a demarat și în județul Alba! Doar 84 de vouchere distribuite la cele 12 puncte de colectare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de luni, 10 iunie, a început oficial și în județul Alba sesiunea de distribuire a tichetelor valorice in cadrul Programului Rabla 2013. Au fost astfel distribuite câte 7 tichete pentru ficare dintre cele 12 puncte de lucru colectori din județ. În total, în Alba, vor beneficia de tichete în această primă etapă, doar 84 de persoane care vor reuși să își caseze masinile mai vechi de 10 ani.

Programul de innoire a parcului auto național se va desfășura in 2013 într-o forma modificată fata de ceilalti ani, astfel ca valoarea primei de casare va fi de 6.500 lei, si nu de 3.800 cum a fost pana acum, la care se pot adauga eco-bonusuri in valoare de 500 lei. In plus, acum, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul sa fie de maxim 10 zile. Beneficiarul va utilizata tichetul valoric in termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de catre colectorul validat, alfel acesta nu va mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare.

Poți consulta AICI  lista cu firmele colectoare și punctele de lucru din județul Alba, cărora te poți adresa in vederea casării autoturismului..

Potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), în acestă primă etapă, vor fi distribuite maximum 25% din numarul total de tichete, in functie de numarul mașinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene.

Ca si in anii trecuti, colectorii vor fi cei care vor elibera voucherele catre persoanele fizice. In cazul persoanelor juridice si a institutiilor publice, dosarele se vor depune la AFM.

Conform ghidului de finantare, pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de 3 tichete cate se foloseau in trecut. Totusi, tichetele vor fi transferabile și în acest an.

Dacă sesizați nereguli privind desfășurrarea în condiții normale a Programului Rabla în județul Alba vă rugăm să ne sesizați.

Mai multe informatii referitoare la Programul Rabla 2013 sunt disponibile pe site-ul AFM sau in Ghidul de finantare.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea