Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Programul Rabla 2024: Modificări importante, mai puțini bani pentru vouchere și ecobonusuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Programul Rabla 2024: Modificări importante, mai puțini bani pentru vouchere și ecobonusuri

În urma unui proiect de Ordonanță de Urgență privind măsurile fiscal-bugetare, Ministerul Finanțelor aduce modificări semnificative Programului Rabla pentru anul 2024, inclusiv o reducere a valorii voucherelor și ecotichetelor.

Astfel, cuantumul primei de casare va fi redus la maxim 3.500 de lei pentru achiziționarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou, în schimbul casării unui autovehicul uzat.

Programul presupune noi reglementări care prevăd acordarea unui voucher de 25.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric și 13.000 de lei pentru autovehicule hibride. Aceste sume reprezintă o scădere semnificativă față de prevederile anterioare ale programului.

Prima de casare a unui vehicul uzat în 2024 va fi limitată la 3.500 de lei, iar cei care aleg să caseze două vehicule uzate vor primi un ecotichet în valoare de 5.000 de lei.

Nu se vor mai acorda ecobonusuri, iar cuantumul ecotichetelor va varia în funcție de tipul autovehiculului: 25.500 de lei pentru autovehicule noi pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, 13.000 de lei pentru autovehicule noi electrice hibride și tot 13.000 de lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

Citește și: Casa Verde și Rabla 2024: Beneficiarii vor primi mai putini bani începând de anul viitor!

Voucherul acordat se deduce din prețul de comercializare, inclusiv TVA, al autovehiculului nou, fie că este pur electric sau electric hibrid. Diferența financiară trebuie suportată de către beneficiarul voucherului prin surse financiare proprii, credite bancare, finanțare în baza unui contract de leasing financiar sau fonduri europene aferente politicii de coeziune.

Programul Rabla pentru mașini electrice în 2024 încă nu și-a anunțat oficial data de lansare, dar se estimează că acesta va începe cel mai probabil în primăvară.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Concediu medical 2024: Modul în care este acordat de către medicii de familie, modificat. Ce pacienți primesc direct 7 zile de concediu medical

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concediu medical 2024: Modul în care este acordat de către medicii de familie, modificat. Ce pacienți primesc direct 7 zile de concediu medical Ordinul care limitează concediile medicale acordate de medicii de familie a publicat în Monitorul Oficial de Ministerul Sănătății. Astfel, este modificat modul în care sunt acordate concediile medicale de către medicii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea