Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul „Prima Conectare” 2023: Care este data limită pentru înscrieri și câți bani pot fi alocați pentru o gospodărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul „Prima Conectare” 2023: Care este data limită pentru înscrieri și câți bani pot fi alocați pentru o gospodărie

„Prima Conectare” este un proiect propus de către autoritățile române pentru a oferi sprijin persoanelor vulnerabile în ceea ce privește racordarea locuințelor la rețelele publice de apă și canalizare. Suma maximă care poate fi primită de către o gospodărie este de aproape 9.350 de lei.

Pentru a se înscrie în acest program, persoanele trebuie să îndeplinească anumite condiții, cum ar fi să aibă venituri medii lunare sub suma de 3.000 de lei și să locuiască într-o gospodărie care nu este încă racordată la sistemul public de alimentare cu apă sau canalizare.

Cererile pentru acest ajutor financiar pot fi depuse doar prin intermediul operatorilor de apă și canalizare. Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat că înscrierile vor fi deschise până cel mai târziu pe data de 26 iunie, iar cererile vor fi aprobate în limita bugetului alocat pentru proiect. Proiectele respinse în prima etapă pot fi redepuse în cadrul etapei de apel și vor fi tratate că noi proiecte.

Este important să verificați informațiile actualizate pe site-ul instituției sau să contactați operatorii de apă și canalizare pentru a obține detalii precise și a vă asigura că îndepliniți toate cerințele necesare pentru a beneficia de acest ajutor financiar.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului de Mediu a explicat că: ”Programul Prima Conectare este un program rezultat din PNRR, prin care, prin intermediul AFM, finanțăm branșamentele și racordurile către populație acolo unde nu există. Avem o condiționalitate ca persoanele care vor beneficia de aceste branșamente să fie persoane vulnerabile, adică să aibă un venit pe cap de membru de familie sub 2.550 de lei brut sau 1.524 lei net.

Aplicanții sunt operatorii de apă, fie regionali sau locali. Noi acordăm o finanțare de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie în parte. Din acești bani, ei își pot realiza branșamentele sau racordurile în funcție de nevoie atât pentru apă, cât și pentru canal. Trebuie să se încadreze în 1.900 de euro. Dacă există situații în care în localitatea respectivă există doar rețea de apă sau doar rețea de canalizare, atunci sunt eligibile și acestea. Nu este o condiție obligatorie să fie și apă și canal. Este o finanțare pe care noi am avut-o și anul trecut”, a arătat șeful AFM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea