Rămâi conectat

Actualitate

Programul Național Apicol 2017-2019 se schimbă. Care sunt modificările

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unei deciziii luate joi în şedinţa de Guvern, Programul Naţional Apicol 2017-2019 va suferi modificări şi completări.

Termenul limită de depunere a cererilor pentru sprijin până la data de 15 august se înlocuieşte cu 1 august, din cauza timpului redus pentru efectuarea până la data de 15 octombrie atât a controalelor administrative şi la faţa locului,  cat şi a plăţii sprijinului, având în vedere numărul mare de apicultori solicitanţi.

În conformitate cu prevederile Regulamentelor Europene, pentru anul2018, cursul de schimb utilizat este cel stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 29 decembrie 2017.

Astfel, pentru achiziţionarea prin intermediul cooperativelor de maturator, centrifugă, topitor de ceară cu abur din inox, se introduce un termen de transmitere a proceselor verbale încheiate între cooperativă şi membrii acesteia, respectiv anual, după plata ajutorului, până la 1 martie, şi se reglementează sancţiunea aplicată în cazul în care nu  sunt transmise în termenul prevăzut.

În cazul achiziţionării de medicamente pentru tratarea varoozei şi nosemozei, atât pentru apicultura convenţională, cât şi pentru apicultura ecologică, se reglementează numărul maxim de medicamente care se pot deconta, respectiv 3 medicamente diferite, în vederea controlului eficient al utilizării fondurilor alocate prin Program.

În vederea autorizării furnizorilor de medicamente este necesar să se specifice că aceştia trebuie să fie autorizaţi sanitar veterinar pentru a putea comercializa medicamente, iar ca document justificativ să se prezinte copia documentului care atestă autorizarea sanitară veterinară.

Având în vedere că se decontează 25% din totalul stupilor cu familii de albine deplasaţi în pastoral, în documentul care atestă aceasta trebuie să fie meţionat numărul de stupi deplasaţi în pastoral.

În scopul stabilirii eligibilităţii furnizorilor de cutii este necesară introducerea  documentului de autorizare pentru comercializare a cutiilor, respectiv copia certificatului de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului a furnizorilor de cutii.

Pentru exactitatea reglementării, în cazul achiziţionării de mătci şi/sau familii de albine pentru apicultura convenţională sau ecologică se redefinesc dimensiunile minime/maxime ale efectivului deţinut în vederea achiziţionării de mătci şi/sau familii de albine.

De asemenea, se reglementează decontarea cheltuielilor în funcţie de efectivul deţinut, conform adeverinţei ANZ, pentru toate măsurile.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea