Rămâi conectat

Actualitate

Program european: Tinerii din România pot participa la o excursie gratuită într-una sau mai multe țări europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această lună, prin intermediul unui program european, tinerii din țările Uniunii Europene ce împlinesc 18 ani, inclusiv cei din țara noastră, au posibilitatea de a se înscrie pentru a participa la o excursie gratuită într-una sau mai multe țări europene. Înscrierile urmează să încheie joi.

Potrivit website-ului oficial al Uniunii Europene (UE), în această lună, tinerii europeni, inclusiv din România, ce au ajuns la vârsta majoratului pot solicita, în cadrul programului DiscoverEU, permise de călătorie gratuite.

Astfel, până pe 28 noiembrie 2019, tinerii născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2001 pot solicita un abonament gratuit pentru transportul pe calea ferată în țările din Europa. Pe lângă vârsta de 18 ani, cei interesați să se înscrie în programul DiscoverEU trebuie să aibă cetățenia unui stat membru al Uniunii Europene și să completeze online un formular de înscriere, unde vor trebui să furnizeze și numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

În cazul în care sunt selectați, tinerii de 18 ani vor putea călători într-una sau mai multe țări europene cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, în perioada 1 aprilie – 31 octombrie 2020. Tinerii pot merge singuri sau pot forma un grup de cel mult cinci persoane.

Călătoria se va face, de principiu, cu trenul, dar cei interesați vor putea călători, în cazul în care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate ori izolate, și cu ajutorul altor mijloace de transport (de exemplu, feriboturi și autobuze). Beneficiarii programului DiscoverEU vor călători numai la clasa a doua.

Programul DiscoverEU dă posibilitatea participanților, potrivit regulamentului acestuia, “de a merge într-o călătorie care le va permite să experimenteze libertatea de circulație în UE, să descopere diversitatea Europei și să afle mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia, să intre în contact cu oameni de pe tot continentul și, nu în ultimul rând, să se descopere pe ei înșiși”.

Așa cum reiese din datele furnizate de Comisia Europeană, de la începutul acestui program din martie 2018, aproape 275.000 de tineri au solicitat unul dintre cele aproape 50.000 de permise gratuite de călătorie. În edițiile anterioare ale programului DiscoverEU, peste 7.300 de tineri români au solicitat permise de călătorie, dar doar aproape 1.900 au fost selectați pentru călătoria gratuită în Europa.

sursa: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea