Rămâi conectat

Curier Județean

Prognoza meteo pentru Noiembrie, Decembrie și Ianuarie. Se anunță o iarnă blândă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat pe pagina sa oficială o estimare meteorologică pentru intervalul noiembrie 2015 – ianuarie 2016. Estimarile sezoniere au fost realizate de catre Centrul european pentru prognoze pe medie durata, de la Reading, Anglia si care au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Potrivit documentului, până în ianuarie iarna se anunță a fi blândă, fără manifestări extreme, cu temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologice.

 

În luna NOIEMBRIE, prima lună de iarnă, toamna își va face în continuare simțită prezența.

În sud-estul țării vor fi temperaturi peste normele perioadei.

Media multianuală a lunii noiembrie este de 3,8 grade Celsius. În sud-est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 6 grade Celsius. În vest, sud și est, media lunii noiembrie 2015 va fi de 4 grade Celsius. În centru și-n nord va fi mai frig. Vom avea o medie lunară de 2 grade Celsius.

 

În luna DECEMBRIE, in cea mai mare parte a tarii regimul termic va fi normal, in timp ce in regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decat normele climatologice.

În centru și în nord, va fi sub norma perioadei, de -2 grade Celsius.

Precipitatiile vor fi în limitele climatologice, de 44,8 l/mp. În centrul țării sunt posibile valori peste medie, iar în sud, sub medie.

În luna IANUARIE, in majoritatea zonelor temperaturiile medii lunare vor inregistra valori apropiate de mediile climatologice, de -2,1 grade Celsius.

În sud-est și local în sud și-n vest, este posibil să fie mai cald.

Local în centru și în nord, va fi mai frig, va fi înregistrată o medie de -4 grade Celsius. 

 prognoza meteo ANM

sursa: Administratia Nationala de Meteorologie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea