Rămâi conectat

Actualitate

Profesorul universitar, Cristian Păun: ”La ăia cu pensii speciale totul merge ca uns. Specialul stă liniștit. Problemele apar tot la cei amărâți”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorul universitar, Cristian Păun: ”La ăia cu pensii speciale totul merge ca uns. Specialul stă liniștit. Problemele apar tot la cei amărâți”

Într-o nouă postare pe Facebook, profesorul universitar Cristian Păun atinge un nou subiect sensibil, acela a pensiilor speciale și a ”specialilor”, pentru care ”totul merge ca uns”, probleme apărând tot la cei amărâți, care au cotizat zeci de ani și se lovesc de fel de fel de piedici în încercarea de a obține, până la urmă, niște drepturi câștigate cu sudoarea frunții lor.

”Nu știu cum se face dar la ăia cu pensii speciale totul merge ca uns. Pensiile nu se recalculează, nu există vârstă de pensionare, formulele nu devin tot mai complicate peste noapte, indexarea lor merge strună, grupa de muncă este cea mai grea.

Citește și: Profesorul universitar, Cristian Păun: „Pragul de impozitare pentru pensiile bazate pe contributivitate este o nesimțire a statului român. Și-au bătut joc de o mulțime de pensionari”

Nimeni nu îi trimite în subsoluri după documente, după dovezi. Nimeni nu îi deranjează cu vreo reformă. Pensiile alea cresc constant și se cumulează de minune cu alte sinecuri, devenite accesoriu obligatoriu pentru orice special. Nu ești special dacă pensia ta specială nu are și 2-3 sinecuri în spate. Nimeni nu comentează. Toți tac mâlc. Merg pe șest, bucuroși că și-au găsit fraierii…

Problemele apar tot la cei amărâți, care cotizează minim 45 de ani x 12 luni = 540 de rate a câte 25% = 1/4 din salariu. Ba nu se găsesc documente, ba arhiva a fost inundată sau furată, ba firma nu a arhivat ce trebuie, ba categoria de muncă ”grea” a devenit floare la ureche, ba impozitul este prea mic, ba e bine să mai muncească câțiva ani, până pe la 80 de ani, ba formula nu este ”echitabilă”, ba deficitul prea mare la bugetul de pensii… Bube mari aici. Probleme imense.

”Specialul” stă liniștit. A aranjat totul. Coaliția lucrează pentru liniștea lor. Politicianul este la cheremul lui. Nu se va atinge de o lescaie din pensia lui. E ”neconstituțional” doar. Formula de calcul este în regulă, indexarea merge strună, cumulul pensiei cu salariul la stat este ca uns, sinecurile cumulate cu pensia nu scad, ci cresc…

Totul merge ceas. Îl doare undeva pe special că trebuie să plătească contribuție la sănătate din pensie sau chiar impozit pe venitul din pensie (chiar progresiv). El știe că rezolvă problema instant. Mai primește o sinecură-două și are bani de toate fanteziile astea anti-capitaliste”, a scris Cristian Păun pe rețelele de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în septembrie 2024: Temperaturi peste normalul perioadei în prima lună de toamnă. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în septembrie 2024: Temperaturi peste normalul perioadei în prima lună de toamnă. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Temperaturile se vor situa peste cele obişnuite în această perioadă, până aproape de sfârşitul lunii septembrie, au anunţat marţi meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 26 august – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea