Profesorul universitar, Cristian Păun: „Pragul de impozitare pentru pensiile bazate pe contributivitate este o nesimțire a statului român. Și-au bătut joc de o mulțime de pensionari”
Profesorul universitar, Cristian Păun: „Pragul de impozitare pentru pensiile bazate pe contributivitate este o nesimțire a statului român. Și-au bătut joc de o mulțime de pensionari”
Profesorul universitar din cadrul Acedemiei de Studii Economice București, originar din Alba, Cristian Păun, a abordat pe pagina de socializare subiectul impozitării pentru pensiile bazate pe contributivitate. Acesta critică măsurile adoptate de Guvern în ceea ce privește pensiile, afirmând că statul român și-a bătut joc de o mulțime de pensionari.
„Ciolacu Niciopensienuscade:
Dacă nu ar fi dramatic și absurd pentru mulți seniori (cum îi numesc ei plini de emfază), ar fi de râs…
Adică, după ce au majorat unele pensii (nu toate), ele au trecut de plafonul pentru a deveni impozabile. Practic, statul a dat cu o mână și ia cu cealaltă mână. Evident, pentru a crește acest prag, trebuie făcute simulări, trebuie gândit bine și profund. Cu icnelile și scremetele de rigoare…
Din punctul meu de vedere, existența acestui prag de impozitare pentru pensiile bazate pe contributivitate este o nesimțire a statului român. El oricum dijmuiește 2/3 din sumele cu care contribuim lunar la Sistemul Ponzi de Pensii… Mai taie din pensiile dijmuite și prin inflație și prin tot felul de recalculări, reforme și icneli. Să le mai și impozitezi este ceva de dimensiunea absurdului…
Mai bine ar recunoaște că au făcut-o iar de oaie. Și-au bătut joc de o mulțime de pensionari. Mai ales de cazuri sociale, cu pensii mici și foarte mici.” a transmis profesorul pe rețelele de socializare.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
Cristian Păun: „Trăim pe caiet, amanetând viitorul copiilor noștri”. România a mai împrumutat 5 miliarde de euro, într-o singură zi
Cristian Păun: „Trăim pe caiet, amanetând viitorul copiilor noștri”. România a mai împrumutat 5 miliarde de euro, într-o singură zi România a împrumutat, ieri 19 septembrie 2024, aproape 5 miliarde de euro de pe piețele internaționale cu trei emisiuni de obligațiuni, pe 7 și 20 de ani în euro, precum și una în dolari, pe […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi